Зеленський призначив послом у Болгарії спеціалістку з сексології
Україна

Зеленський призначив послом у Болгарії спеціалістку з сексології

26 грудня 2022, 11:40
0
-1
Сподобалось?
-1

Володимир Зеленський призначив послом України у Болгарії уродженку Чернівецької області Олесю Ілащук. Жінка не має досвіду роботи не лише у дипломатії, а й у держорганах. Раніше вона працювала у ювелірній компанії, а до призначення послом позиціонувала себе експерткою з сексології.

Інформацію про те, що новий посол у Болгарії не пов'язана з МЗС, «Європейській правді» підтвердили кілька джерел у дипкорпусі.

Як стверджується, новопризначена посол, указ щодо якої президент підписав 23 грудня, вже почала набувати досвіду за новим фахом – зокрема, брала участь у загальній нараді послів України, що відбувалася 22-25 грудня у Києві та Миколаєві.

Між тим, проблемою є те, що раніше вона взагалі не мала досвіду роботи у якості фахівця-міжнародника.

Біографія нового України у Болгарії наразі не оприлюднена, однак окремі деталі вона розкрила на двох профілях у Facebook, які не мають офіційної позначки верифікації, але на яких розміщені особисті фото та інша інформація Олесі Ілащук.

Один з них не оновлюється з 2011 року. Там Ілащук себе позиціонувала як фахівчиня з питань обробки дорогоцінного каміння. Профіль стверджує, що вона є випускницею антверпенської Вищої ради з питань діамантів – авторитетної організації, що не є університетом чи освітнім центром, однак все ж надає певні освітні послуги.

В іншому профілі, що активно оновлювався до останнього часу, та сама людина позиціонується як «клінічний психолог, системно-сімейний терапевт, гештальт-терапевт, сексолог-консультант». Проте цей профіль вона вчора закрила для відвідувачів.

Виходячи з публічної активності майбутньої представниці України у державі-члені ЄС і НАТО, вона до останнього часу переймалася питаннями гештальт-лікування та сексології.

На обох профілях були розміщені особисті фото та інші деталі щодо новопризначеного посла, які вдалося верифікувати, вподобання для яких з давніх часів проставляли профілі Ярослави Гресь (задіяна у президентській ініціативі United24) та Олеся Донія (політолог, що зараз співпрацює з владою).

Варто зауважити, що політичні призначення на посади посла осіб з-за меж МЗС не є винятковим; такі рішення практикувалися за багатьох президентів, що нерідко викликало критику. Утім, призначення взагалі без публічно відомого досвіду у міжнародній сфері є одиничними.

Окрім того, Олеся Ілащук була співзасновницею та керівником ювелірної фірми «Джема», яка фігурувала у кримінальній справі про відмивання коштів директором Калинівського ринку у Чернівцях Івана Рижука. Фірму «Джема», через яку в Україну постачалися діаманти зі Сьєра-Леоне, правоохоронці вважали головним джерелом прибутку Рижука.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися