Луцьку медсестру, яка вносила неправдиві дані про вакцинацію, відбулася штрафом
Україна

Луцьку медсестру, яка вносила неправдиві дані про вакцинацію, відбулася штрафом

30 грудня 2022, 14:27
0
0
Сподобалось?
0

Судили медсестру з Луцька, котру обвинувачували у внесенні в інформаційну систему «МедЕйр» неправдивих даних про вакцинацію від коронавірусу.

Як пише ZAHID.net з посиланням на вирок Луцького міськрайонного суду, жінка працювала медсестрою у амбулаторії №11. Перший випадок, коли жінка самовільно вносила неправдиві дані в електронну систему, слідство зафіксувало 28 жовтня 2021 року. Перебуваючи в себе вдома, скориставшись вкраденим персональним ключем лікаря-терапевта, вона внесла дані про начебто вакцинацію пацієнта від коронавірусу, хоча вона знала, що щеплення він не отримував.

Неправдиві дані медсестра вносила до лютого 2022 року, коли її викрили правоохоронці. Всього жінка «оформила» 148 вакцинацій.

Максимально медсестрі загрожувало до п’яти років тюрми, але 27 грудня жінка уклала угоду про визнання винуватості із прокурором. У ній вона визнала себе винною та погодилась на призначене покарання. Тому зловмисниця відбулася штрафом у 90100 гривень. За експертизи вона повинна заплатити 6 тисяч.

Вирок наразі не набрав законної сили, сторони ще можуть оскаржити його в апеляції.

Від себе додамо, що покарання більш ніж поблажливе. Складно припустити, що такою діяльністю жінка займалася виключно із доброти душевної. Не виключено, що навіть з урахуванням штрафу, жінка лишилася у прибутку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися