Одразу кілька країн вирішили надати Україні бронетехніку
Україна

Одразу кілька країн вирішили надати Україні бронетехніку

6 січня 2023, 09:00
0
1
Сподобалось?
1

Це не найновіші машини, проте ще цілком актуальні в умовах війни з Росією.

Спершу гарні новини прийшли з Франції. Париж пообіцяв передати Києву важкі  бронетранспортери AMX-10RC. Їх ще класифікують як легкі колісні танки, адже вони оснащені 105-міліметровою гарматою. Ці машини вже зняті з озброєння французької армії. Щодо кількості цих танків-бронетранспортерів, які має отримати Україна, поки нічого не відомо.

На фоні цієї заяви про поставки бронетехніки для ЗСУ заявив і Берлін. Німеччина поставить Україні БМП Marder. Може йтися по 30–50 одиниць для ЗСУ. Окрім того німці пообіцяли нам батарею ЗРК Patriot.

Про новий пакет допомоги Україні заявили і в США. Він включатиме 50 одиниць БМП Bradley. Це машина, на яку в американській армії робили серйозну ставку. Вона не дуже добре зарекомендувала себе під час війни в Іраку через слабку захищеність від ближнього ураження протитанковими засобами. Але Україна отримає трохи іншу модифікацію цієї БМП, яка буде призначена для знищення ворожих танків. Тому поставки Bradley для ЗСУ йтимуть у комплекті з сотнями протитанкових ракет.

Великобританія теж готова передати Україні бронетехніку. Наймовірніше це будуть одні з найсучасніших британських БМП, але не виключено, що справа дійде й до важких танків.

Якщо всі анонси втіляться у життя, ЗСУ отримають ресурс для чергової великої наступальної операції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися