Телеканал «Рада» віддав 120 мільйонів гривень фірмі пов’язаній з Кирилом Тимошенком
Україна

Телеканал «Рада» віддав 120 мільйонів гривень фірмі пов’язаній з Кирилом Тимошенком

13 січня 2023, 09:24
0
0
Сподобалось?
0

Парламентський телеканал «Рада» 29 грудня без торгів уклав угоду з компанією «Кінокіт», яку пов’язують з родиною застуника голови офісу президента Кирилом Тимошенком, на виробництво програм для Телемарафону вартістю 120 мільйонів гривень. Про це пишуть «Наші гроші», проаналізувавши дані системи «Прозорро».

На 2023 рік канал «Рада» замовив послуги з виробництва телепрограм для забезпечення цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #UAразом». Послуги включають розробку творчої концепції та частковий технологічний цикл виробництва. Йдеться про програми під робочими назвами «Новини», «Спеціальні репортажі», «Репортажі мережі корпунктів», «Лайв», «Виїзні студії», «Розмовні студії» та «Документальні проекти».

Обсяг замовлення складає 75 тисяч хвилин (1250 годин). Отже, хвилина коштує 1 599 гривень. Це у півтора раза дорожче, ніж у грудні заплатили телевізійникам Ігоря Коломойського і Віктора Пінчука за контент для іншого державного телеканалу Freedom, яким платили по 1 100 гривень за хвилину.

У жовтні 2022 року «Кінокіт» отримала найбільші підряди «Центру захисту інформаційного простору України» Міністерства культури та інформаційної політики щодо виробництва телепрограм для Телемарафону загальною вартістю 24 мільйони гривень. Крім того, у лютому 2022 року, за день до повномасштабного вторгнення, канал «Рада» уклав із цією фірмою угод щодо виробництва телепрограм на 40 мільйонів гривень. Ще раніше, у грудні 2021 року він замовляв їй виробництво телепрограм на 9 мільйонів гривень.

«Кінокіт» пов’язана із заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком. У жовтні 2020 року співвласником фірми став колишній генпродюсер «1+1» Володимир Оселедчик, який також є лектором Української кіношколи, заснованої дружиною Кирила Тимошенка – Альоною Тимошенко. У грудні 2021 року, перед перезапуском «Ради», власницею компанії стала акторка з Одеси Юлія Дроздова, а директором – Сергій Самойленко. За даними «Bihus.info», Дроздова навчалась в Українській кіношколі.

Директор «Кінокіт» Сергій Самойленко працював (чи бував у справах) у Росії, а з другої половини 2019 року працював на каналі «112 Україна» Віктора Медведчука. На «Раду» перейшла низка працівників із каналів Медведчука. Зокрема Владислав Матяш, який 2019 року керував інформагентством «112» і працював на каналі Медведчука до запровадження санкцій Ради національної безпеки і оборони. Водночас Матяш брав участь у проектах компанії Кирила Тимошенка «GoodMedia». Зараз Матяш обіймає посаду «медіаексперта каналу «Рада», а влітку 2022 року отримав від президента орден «За заслуги» ІІІ ступеня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися