Ангарський маніяк Михайло Попков
Україна

Маніяк, який убив 80 жінок, проситься воювати в Україну

29 січня 2023, 19:52
0
0
Сподобалось?
0

Влітку 2022 року стало відомо про те, що кухар путіна євген пригожин набирає у свій «вагнер» в’язнів. Він особисто їздив їх вербувати у колонії, про що свідчать відповідні відео. Вбивцям, ґвалтівникам, наркобаронам обіцяв помилування і нагороди після пів року їх участі у боях в Україні. 

Нещодавно першу групу «вагнерівців», які воювали в Україні, амністовано. Серед них – Дмитро Карякін. У 2014 році він убив свою 87-річну бабусю, ветерана Великої Вітчизняної війни. За скоєний злочин його засудили до 14,5 років колонії суворого режиму.

Надивившись пропагандистських шоу, воювати в Україну тепер пруться й інші покидьки. Так, про своє бажання стати до лав «вагнерівців» заявив Михайло Попков, більше відомий як «ангарський маніяк». Михайло Попков чинив злочини з 1992-го по 2010 роки в Іркутській області. Він жив в Ангарську. До 1998 року працював черговим у місцевому відділі міліції. За доброзичливість колеги називали його «Міша-Посмішка». Звільнився як тільки отримав звання молодшого лейтенанта міліції, чим викликав сильне здивування колег. Був одружений, мав доньку. Після звільнення з органів працював у приватному охоронному підприємстві, підробляв водієм і копачем могил.

Вбивати Попков почав, коли ще працював у міліції. Причому як мінімум три вбивства він скоїв, коли був на чергуванні – у службовій формі та використовуючи міліцейський автомобіль. Попков охоче розповідав слідчим про свої звірства, називав себе «чистильником» і стверджував, що вбивав лише жінок, які «ведуть розгульний спосіб життя». Насправді він заманював у свою машину дівчат, які пізно поверталися додому. Вік більшості жертв становив 19-28 років. Наймолодшій було 15. Він жорстоко бив жінок, використовуючи сокиру, ножі, викрутку, шило. Потім ще й ґвалтував. Одну із жінок спалив, іншій вирізав серце. Тіла викидав у лісі. В одному з інтерв’ю Попков заявив, що до вбивств його підштовхнула зрада дружини. Він знаходив своїх жертв на зупинках чи біля кафе в Ангарську. Часто жінки були п’яними. За словами Попкова, він карав їх за те, що «вони кидали чоловіків та дітей удома та гуляли, як востаннє».

Одна із його жертв, якій вдалося вижити, впізнала співробітника міліції, який завіз її до лісу, ще у 1998-му році. Проте справа тоді залишилася нерозкритою. Російські мєнти банально не захотіли цим займатися.

І лише у 2012 році після численних скарг на самісінький верх, у москву, справу відновили. Провели генетичну експертизу (на місцях злочинів залишалася сперма вбивці) і довели, що серійний маніяк – колишній міліціонер. Попкова звинуватили у 22 вбивствах і двох замахах на вбивство. 14 січня 2015 року суд виніс вирок – довічне ув’язнення. Після цього «ангарський маніяк» зізнався ще у 59 вбивствах жінок. Знову суд і вирок – другий довічний термін. При цьому експертиза визнала, що у цього звіра немає психічних відхилень.

Очевидно, 58-річний «міліціонер-маніяк» побачив шанс вийти на волю. Адже відчинили двері російських тюрем перед іншими злочинцями. То чому б і йому не спробувати? За його словами, необхідна військово-облікова спеціальність у нього є. Йому б тільки зиму в колонії пересидіти, а то холодів боїться. А весною готовий їхати в Україну робити те, що найкраще вміє – вбивати. Тепер слово за Пригожиним.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися