У тилу військовим платитимуть менше
Україна

У тилу військовим платитимуть менше

12 лютого 2023, 11:10
0
2
Сподобалось?
2

Кабінет міністрів змінив порядок нарахувань додаткових виплат бійцям сил оборони у 30 тисяч гривень. Тепер виплати напряму залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності і специфіки бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують. Бойові виплати у 100 тисяч гривень на місяць будуть збережені українським бійцям, які воюють з противником на передньому краї. Те ж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти: виплати у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються. Зміни торкнуться винятково військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів вищих навчальних закладів, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій.

Для прикладу: станом на зараз усі військовослужбовці, включно зі строковиками та курсантами, у різних регіонах України отримують додаткову грошову винагороду у фіксованому розмірі 30 тисяч гривень. Водночас бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях з противником, отримують абсолютно такі ж самі додаткові виплати.

Тепер, як йдеться у повідомленні Міністерства оборони, поза зоною бойових дій доплату знімають.

Водночас, вже з 1 лютого будуть збільшені розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців. Мінімальний його рівень для ЗСУ, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України становитиме не менше ніж 20 100 гривень. Для осіб рядового і начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної поліції України – на рівні не менше 17 тисяч гривень.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися