Бойовик «ЛНР» очолює у Дніпрі підприємство, яке отримує державні контракти
Україна

Бойовик «ЛНР» очолює у Дніпрі підприємство, яке отримує державні контракти

21 лютого 2023, 09:05
0
-1
Сподобалось?
-1

Терорист із так званої «ЛНР» Андрій Анофрієв, якого мали б судити за участь у бойових діях проти України, нині є директором приватного заводу у Дніпрі, який виконує держзамовлення. Групу «казаків» Анофрієва ще й підозрювали у причетності до вбивства майора СБУ. Але чоловік вільно продовжує жити на підконтрольній території України і веде активне бізесово-політичне життя. У 2021 році СБУ навіть затримала «лнрівця», проте справа досі нічим не закінчилася, а Анофрієв продовжує працювати на своїй посаді.

Про це йдеться у розслідуванні BIHUS.Info.

За даними слідства, Анофрієв у 2014 організував і очолив власну терористичну групу, що входила до складу так званого «Всєвєлікого войска Донского». Його банду вважали причетною до викрадення людей для отримання викупу та вбивства співробітника СБУ – майора Тимура Гетманського. Також «казакі» Анофрієва контролювали блокпост на мосту через Сіверський Донецьк.

За даними журналістів, далі чоловік поконфліктував з ватажками «ЛНР» і виїхав з непідконтрольної території. Тут встиг очолити одну зі структур «Укрзалізниці», балотувався до Харківської облради від ОПЗЖ, їздив на окуповану територію, публікував у соцмережах фото з «ЛНР» та зустрічався зі своїми «бойовими побратимами».

Анофрієва затримали у квітні 2021 року. Йому обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Після завершення розслідування його справу передали в суд у Луганській області – Марківський районний суд. Підготовче засідання у цій справі призначили за 2 місяці до початку повномасштабного вторгнення Росії. Після вторгнення РФ Марківку окупували. Суд разом із матеріалами слідства опинився в окупації. В обласній прокуратурі Луганщини пояснили, що Марківський суд, який зараз в окупації, мав би передати матеріали до Покровського суду, що на Дніпропетровщині.

А тим часом, як стверджують журналісти, Анофрієв і досі очолює підприємство «Дніпровагонрембуд» і підписує контракти з державними підприємствами: у вересні 2022 року із «Українським науково-дослідним інститутом вагонобудування», у грудні 2022 – на капітальний ремонт піввагонів зі «Східним гірничо-збагачувальним комбінатом».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися