У прокат виходить довгоочікуваний український мультфільм «Мавка. Лісова пісня»
Україна

У прокат виходить довгоочікуваний український мультфільм «Мавка. Лісова пісня»

1 березня 2023, 17:50
0
2
Сподобалось?
2

В офіційний прокат мультфільм українського виробництва «Мавка. Лісова пісня», який знімали близько семи років, виходить уже завтра, 2 березня. Учора в Львові минув перший у країні допрем’єрний показ мультфільму за участю творчої команди проєкту.

Над створенням образу Мавки працювали одразу три українські мисткині. Акторка Наталка Денисенко озвучила героїню, співачка Христина Соловій заспівала у двох саундтреках, а прима-балерина Національної опери Катерина Кухар працювала над рухами й пластикою.

Інших головних героїв озвучили Артем Пивоваров, Юлія Саніна, Олена Кравець, Dzidzio, Олег Скрипка, Назар Задніпровський, Сергій Притула, Олег «Фагот» Михайлюта та Катерина Осадча. Ніна Матвієнко виступила як оповідачка.


Одразу після прем’єри в Україні розпочнеться широкий прокат мультфільму за кордоном. Наприклад, у Саудівській Аравії вже відбувся перший допремʼєрний показ стрічки – мультфільм за сприяння Посольства України в Саудівській Аравії показали 26 лютого в місті Ер-Ріяд.

Загалом права на кінотеатральний і діджитал покази «Мавки» придбали компанії-дистриб’ютори в понад 40 країнах.

«Мавка. Лісова пісня» – український ЗD-мультфільм студії Animagrad за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». Про виробництво мультфільму оголосили ще у 2015 році. Дату релізу кілька разів переносили. Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Кінотеатральну дистрибуцію здійснюють FILM.UA Distribution та Кіноманія.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися