Які покупки впливають на призначення субсидії
Україна

Які покупки впливають на призначення субсидії

11 березня 2023, 18:44
0
0
Сподобалось?
0

Родині, один із членів якої протягом року щось купив на суму понад 50 тисяч гривень чи відкрив депозит на понад 100 тисяч, субсидію не призначать. Але на деякі дорогі покупки все ж є винятки.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України. Такою покупкою є придбання нерухомості. Так, факт придбання нового житла не враховується при призначенні субсидій за умови, що його було здійснено за рахунок продажу старої квартири. У такому разі доходи від продажу не враховуватимуться у сукупному доході сім’ї при розрахунку.

Однак є ще одна важлива умова: обидві квартири чи будинки мають бути єдиним житлом у власності одержувача субсидії. Цей факт треба буде довести документально. Якщо з документами все гаразд, допомогу на оплату комуналки призначать за шість місяців. Українці зобов’язані при складанні декларації для оформлення субсидії вказати всіх членів своєї сім’ї та весь дохід. Якщо приховати інформацію у декларації, пізніше надмірно виплачену субсидію можуть змусити повернути через суд.

Однією з найпопулярніших причин відмови у виплаті субсидії є не дорогі покупки, а борги зі сплати комунальних послуг. Допомогу не продовжать, якщо є заборгованість за комунальні послуги у розмірі 680 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися