Щаслива Тетяна з донечкою
Україна

Медсестра з Херсона удочерила дівчинку, щоб не вивезли до Росії

12 березня 2023, 14:06
0
1
Сподобалось?
1

Коли у листопаді 2022 року рашистські окупанти мали втікати з Херсона, вони зачастили до обласної дитячої лікарні. Працівники бачили, як їхній новопризначений директор-колаборант водить відділеннями російських військових. Тоді й запідозрили недобре. Маленьких пацієнтів нібито готували до евакуації. Що це може означати, вони вже добре знали. Перед тим з відділення грудничків якісь тітоньки забрали немовлят 3,6 і 9 місяців, які були з дитбудинку. Пояснювали, що нібито для  «професійного» лікування. Але малюки ні в дитбудинок, ні в лікарню більше не повернулися. Їхня доля залишається невідомою. Те ж саме могло чекати й інших маленьких пацієнтів херсонської дитячої лікарні. Тому медпрацівники змушені були хитрувати, щоб врятувати своїх підопічних від незаконного вивезення. Вони підробляли медичну документацію, нібито підключали діток до апарату штучної вентиляції легень, аби лиш візитери у російській військовій формі не забрали й не вивезли малюків у невідомому напрямку. А щоб порятувати новонароджену Кірочку, від якої відмовилася мама, медсестри запропонували одній зі своїх колег удочерити дівчинку. І та погодилася, хоч і не відразу.

–  До мене прийшла колега, старша медсестра. Вона сказала, що у патології для новонароджених є дівчинка. Запропонувала: «Ти не хочеш подивитися, така гарненька, на тебе схожа», – згадує Тетяна Павелко. – Я пішла не одразу – дві зміни ще відпрацювала і тільки потім наважилася. Напевно, цього й боялася, що потраплю в полон цієї чарівної особи.

Побачивши Кірочку, жінка зрозуміла, що вже не зможе без неї. Хоч і забрати дитину відразу не змогла, але постійно приходила – коли сама, коли з чоловіком. Дуже переживала, коли почалася так звана евакуація з медичних закладів.  Тетяна тільки прийшла додому з роботи, як подзвонили колеги й сказали, що мають вивозити дітей. Немовлят, які не мали батьків, планували відправляти в росію або на окуповані території. Отож треба було діяти. Таня пішла просити  адміністрацію лікарні. І їй вдалося вмовити, щоб дівчинку не чіпали. Згодом вона забрала її до себе і вдочерила. Хоч ладна була просто забрати доню з лікарні і сховати, аби лиш її не вивезли. Тепер вони з чоловіком не уявляють свого життя без цього маленького сонечка...

Лише за офіційними даними росія примусово вивезла понад 13 тисяч українських хлопчиків та дівчаток. Але число депортованих з рідної землі маленьких українців може бути значно більшим.

Олеся ВЕРЕСКОВЕЦЬ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися