Українка посварилася з чоловіком – і проспала 20 літ
Україна

Українка посварилася з чоловіком – і проспала 20 літ

11 березня 2023, 13:00
0
1
Сподобалось?
1

Незвичайний випадок, який шокував увесь безкрайній срср, стався у Дніпропетровській області. Там у селі Могилів у 1954 році молода жінка Надія Лебедина, посварившись з чоловіком, заснула ніби мертвим сном, але тіло її було живе!

34-річна Надія Лебедина жила у селі разом з чоловіком та пʼятирічною дочкою. В один з вечорів у 1954 році у їхній оселі розгорівся грандіозний скандал. Дружина так перейнялася сваркою з чоловіком, що відразу лягла спати і наступного ранку не прокинулась. Чоловік і мати викликали медиків. Вражені лікарі забрали жінку у психлікарню Дніпропетровського медичного інституту, де їй поставили діагноз шизофренія. Тут Надія проспала чотири роки, але результатів лікування не дало. Тому мати забрала Надію назад у село. На той час чоловік жінки помер. Їхня дочка опинилася у дитбудинку, адже її бабуся цілодобово доглядала Надію.

Так минуло 20 років. У 1974-му померла старенька мама Надії. У той день до сплячої жінки прийшла її доросла дочка Валентина і помітила, що мама лежить з відкритими очима і плаче! Перше, що запитала Надія, було: «Мама померла?» Так Надія Лебедина прокинулася після тривалого сну. Як потім вона розповідала, увесь час чула все, що відбувається навколо! Згадувала, як турботливо доглядала її мама, як навідувала дочка. Але не мала сили навіть поворухнути бодай пальцем!

Після пробудження Надію Артемівну відразу ж направили у Дніпропетровськ в клініку нервових хвороб. Стояв 1974 рік, жінці було вже 54. Коли вона прокинулася, то мала вигляд 34-річної жінки, як і тоді, коли впала в летаргічний сон. Однак після пробудження її організм швидкими темпами став наздоганяти  пропущене. Вона старіла не по днях, а по годинах! Коси швидко посивіли, обличчя всіяли зморшки. Загальний вік теж наблизився до 54 років. Тим не менше, жінка, яка проспала 20 літ, прожила ще 20 років звичайним життям. Померла вона у 74.

Подібні випадки зафіксовані і у світі. У Норвегії жінка після пологів спала 22 роки, але відкривала рот, щоб її погодували. Після пробудження вона постаріла за два роки. У США дівчинка заснула летаргічним сном після аварії. Спала 17 років – і за цей час стала дорослою дівчиною, але після пробудження її розум був, як у маленької дитини.

Тривалий сон досі є загадкою для медицини. Під час тяжкої летаргії цей глибокий сон можна сплутати зі смертю, адже дихання людини може затримуватися настільки, що його важко виявити, а пульс не прощупується. Чи жива людина, визначають з допомогою електричного струму чи больового шоку. Незважаючи на численні дослідження, розкрити причини летаргії не вдається.

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися