У бою батько накрив собою сина і обоє загинули
Україна

У бою батько накрив собою сина і обоє загинули

10 березня 2023, 09:16
0
-3
Сподобалось?
-3

Сьогодні у Києві на Майдані Незалежності прощатимуться із Олегом та Микитою Хомюками. Це батько й син, які у перші дні війни стали до лав 241 бригади територіальної оборони. Вони разом визволяли Київщину, були учасниками операції зі звільнення Херсона. Нещодавно разом загинули під Бахмутом на Донеччині.

Батько Олег із позивним «Хома» під час ворожого артидерійського обстрілу накрив свого сина Микиту з позивним «Турист». Але цен не врятувало, снаряд розірвався біля їхніх голів.

«Батько, солдат Олег із позивним Хома. Добрий, щирий та відвертий. Він першим поспішав на допомогу, дбав про товаришів, намагався розрадити чи просто підтримати. Опікувався долею сина і всіх інших молодших товаришів, котрих вважав за дітей, і це надихало Олега рухатися далі, долаючи труднощі військового шляху», – розповідає прес-служба бригади.

«Син, старший солдат Микита Турист, але побратими зазвичай звали його молодшим Хомою, бо з батьком вони були нерозлучні. Микита був відкритий для світу, захоплювався подорожами і часто згадував, як вони з батьком любили тихий відпочинок на природі. Він був сповнений бажання стати справжнім воїном: навчався, розвивав навички, не зупинявся і прагнув опанувати різні військові спеціальності. Добросовісний і наполегливий, молодий і ще не одружений», – йдеться у повідомленні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися