Фінляндія надасть україні додаткові 29 млн євро
Україна

Фінляндія надасть україні додаткові 29 млн євро

10 березня 2023, 17:01
0
0
Сподобалось?
0

Фінляндія надасть Україні додаткові 29 мільйонів євро допомоги. 15 мільйонів євро нададуть на гуманітарну допомогу та 14 мільйонів євро на співпрацю у галузі розвитку.

Про це повідомили в МЗС країни.

«Ми повинні боротися із втомою від війни. Щоб впоратися з цією кризою, люди потребують їжі, житла та ліків, а діти повинні ходити до школи. Ми також повинні пам’ятати, що наша підтримка має допомогти Україні відновитися після війни», – заявив міністр з питань співробітництва з метою розвитку та зовнішньої торгівлі Вілле Скіннарі.

Також повідомляється, що п’ять мільйонів євро гуманітарної допомоги Фінляндії буде надано через Український гуманітарний фонд Управління ООН з координації гуманітарних питань, що підтримує продовольчу безпеку, медпослуги та екстрене житло, а також роботу місцевих організацій громадянського суспільства.

5,4 мільйона євро нададуть через Всесвітню продовольчу програму та Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

Надані 29 мільйонів євро є частиною додаткового фінансування у розмірі 70 мільйонів євро, яке уряд надав для допомоги Україні у 2022 році.

Зазначається, що частина гумдопомоги надходить через фінські організації громадянського суспільства. 14 мільйонів євро виділено на додаткову підтримку проекту Світового банку Державні витрати на стабільність адміністративного потенціалу, який надає Україні кошти на виплату зарплати вчителям.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися