Росіянка хотіла отруїти українку, щоб «стати нею»
Україна

Росіянка хотіла отруїти українку, щоб «стати нею»

19 березня 2023, 18:58
0
-1
Сподобалось?
-1

Ця історія сталася в Нью-Йорку у 2016 році. 47-річна росіянка Вікторія Насирова навмисно підсипала отруту у тістечко уродженці Вінниці 35-річній Ользі Цвик. Вся «вина» останньої була у тому, що вона дуже схожа на росіянку. Злочинниця планувала викрасти паспорт та інші цінні речі своєї жертви, і сподівалася видати себе за українку після її вбивства. Ольга дивом залишилася жива.

Вбила і спалила сусідку заради грошей

Вікторія Насирова родом з Краснодарського краю. За океан з росії втікала, адже там була в розшуку за вбивство своєї сусідки Алли Алєксєєнко. Вікторія здружилася з нею, стала розповідати, що незабаром поїде до Америки. А у цій заокеанській країні жила донька Алли. Тож сусідка стала давати їй гроші та дорогі шуби, аби Вікторія завезла їх, як подарунок. Потім Алєксєєнко «загадково» зникла, а з її квартири викрали заощадження і цінності. Насирова була останньою, хто бачив Алєксєєнко живою. Слідство встановило, що сусідка вбила її, тіло вивезла у посадку й спалила. Її затримали, проте росіянка навмисно почала стосунки зі слідчим, і він дав їй можливість утекти з країни за одним із паспортів (у неї їх було аж чотири). Так Вікторія опинилася у Мексиці, куди не потрібна була віза. Тоді Насирову став розшукувати Інтерпол. Вона «сховалася» у Нью-Йорку, де знайомилася з чоловіками онлайн та надавала секс-послуги.

Прийшла «добивати» наступного дня

Вінничанку Ольгу Цвик із Насировою познайомила клієнтка. Українка працювала косметологом і нарощувала вії. Вікторія, за її словами, була чемною, спокійною, жодних підозр не викликала. Одного дня, коли в Ольги був вихідний, росіянка зателефонувала і попросила «підправити війки», бо дуже треба. Клієнтка прийшла не з порожніми руками, а принесла три шматочки сирника. «Гостя попросила зробити чай для нас, – розповіла згодом Ольга. – Я не хотіла ні їсти, ні пити, бо тільки нещодавно обідала. Моя відмова помітно не сподобалась Вікторії. Вона стала вмовляти мене випити з нею чаю. Це вже потім я дізналась, що при вживанні гарячого напою речовина, яку Вікторія підсипала у сирник, діє швидше та більш ефективно... При мені гостя відкрила коробку, з’їла два шматочки тістечка, а мені залишила один. Я з’їла його».

Невдовзі після такого частування Ользі Цвик стало погано, у неї запаморочилася голова, почалось сильне блювання.

«Вікторія дала мені якусь таблетку, сказала, що від неї стане легше. Проте мені, навпаки, стало гірше... Пізніше я просто заснула. Наступного ранку Вікторія знову прийшла до мене. Господарю квартири, яку я орендувала, вона повідомила, що я отруїлася чимось, тому вона принесла мені курячий суп, – пригадала Ольга. – Насправді ж вона прийшла перевірити, чи я вже померла. Адже через те, що я блювала, препарат подіяв не так, як вона очікувала. Тому й догодувала мене супом, у якому, очевидно, теж була отрута. Після цього вона швидко помила посуд, допомогла мені переодягнутись у нічну сорочку й пішла».

Врятував Ольгу власник квартири, який жив у тому ж будинку. Він зайшов до її кімнати й побачив, що кондиціонер увімкнений на максимум гарячого повітря, хоча надворі була літня спека. Також поруч були розсипані таблетки – сильнодіючий транквілізатор, розроблений у Радянському Союзі в 1975 році. При передозуванні він призводить до коми, а потім – смерті. Насирова навмисно їх розсипала, щоб смерть Ольги Цвик списали на самогубство.

Господар викликав медиків. І дуже вчасно – ще година, і вінничанка б померла. Після трьох тижнів лікування українку виписали додому. Там  Ольга виявила, що росіянка забрала в неї три тисячі доларів, паспорт громадянки України, документ про дозвіл на роботу, одяг, ювелірні вироби, парфуми та навіть спідню білизну.

Доглядати її прилетіла рідна сестра з Вінниці. Вона й звернулась до поліції. Заяву прийняли лише через сім місяців завдяки наполегливості сторони потерпілої. Вона все ж змогла довести, що не хотіла зводити рахунки з життям.

Чверть століття може провести у вʼязниці

«Чому Вікторія пішла на те, щоб мене вбити? Бо в неї вже закінчувався легальний термін перебування у країні, й оскільки ззовні ми доволі схожі, вона хотіла стати мною, – каже Ольга. – А головне – уникнути покарання за попередні злочини, влаштувавши плутанину з документами».

На суді стало відомо, що окрім вбивства в росії, Насирову також розшукувала поліція Нью-Йорка за підозрою в отруєнні наркотиками й пограбуванні щонайменше трьох чоловіків. 47-річну Вікторію Насирову визнали винною за 7 з 10 висунутих проти неї звинувачень. Також суд у Нью-Йорку визнав її винною у спробі вбити свою подругу, отруївши її їжею, щоб викрасти її документи. Росіянці загрожує 25 років ув’язнення.

Марта ДИМИДІВСЬКА

Росіянка Вікторія НАСИРОВА
Українка Ольга ЦВИК

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися