Міністром освіти став деантник-науковець
Україна

Міністром освіти став деантник-науковець

21 березня 2023, 16:40
0
1
Сподобалось?
1

Верховна Рада призначила Оксена Лісового на посаду міністра освіти і науки. Йому 50 років. Він син правозахисника Василя Лісового. Народився у Сибіру, куди радянська влада депортувала родину за відкритий лист батька на захист шістдесятників.

Оксен навчався на художника-кераміка у Решетилівському художньому училищі народних промислів, закінчив Київський державний інститут культури. Працював учителем у Києво-Могилянському колегіумі та тренером із фехтування. У 2010 році очолив Малу академію наук України (МАН). Має ступінь кандидата філософських наук із філософської антропології, у 2015 році отримав вчене звання доцента. У 2021 році отримав почесне звання Заслужений працівник освіти України.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року добровольцем вступив до ЗСУ, воює у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Разом з тим, продовжив дистанційно виконувати обов’язки директора МАН.

Також сьогодні рада підтримала підтримала призначення Олександра Камишіна міністром з питань стратегічних галузей промисловості та Михайла Федорова міністром цифрової трансформації і віцепремʼєром.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися