Бізнес проросійського політика Нестора Шуфрича продовжує процвітати (відео)
Україна

Бізнес проросійського політика Нестора Шуфрича продовжує процвітати (відео)

28 березня 2023, 09:51
0
-2
Сподобалось?
-2

Журналісти підрахували статки одного з найближчих соратників зрадника Віктора Медведчука – Нестора Шуфрича. Окрім офіційно зареєстрованого майна на родину нардепа від забороненої в Україні партії, є ще чимало активів записаних на підставних осіб.

Розслідування підготувало видання BIHUS Info.

Родина Шуфрича володіє чотирма маєтками у Конча-Заспі. Це понад 2 тисячі квадратних метрів нерухомості, більше гектара землі – власність на чверть мільярда гривень лише у Козині.

Один з маєтків на майже гектарі – з виходом до води – оформлений за договором дарування. Орієнтовна вартість «подарунка» становить 120–130 мільйонів гривень. Другий маєток площею 358 метрів квадратних і 15 соток землі записані на дружину Шуфрича Катерину Майкову і її фірму. Третій маєток – у власності сина нардепа Олександра і знаходиться поруч із батьковим. Площа цього маєтку 300 метрів квадратних, а його вартість становить близько 30 мільйонів гривень. Четвертий маєток належить компанії, створеній батьком Шуфрича. Ця компанія згодом опинилася у власності кіпрської структури і жінки на ім’я Тетяна Скакун із пропискою в селі Харпачка Вінницької області, котра мешкає у звичайнісінському сільському будинку без ознак розкоші (журналісти з’ясували, що її родичка колись працювала секретарем у Шуфрича).

Крім того, в центрі Києва у Шуфрича і його сина є 6 квартир площею 430 квадратних метрів, вартість яких може сягати 130 мільйонів гривень. Також родина нардепа має землю, квартири, будинки в Ужгороді. Наприкінці січня 2014 року батько Шуфрича став власником апартаментів в Одесі на 500 квадратних метрів і двох паркомісць. У липні 2021 року син нардепа в елітному комплексі тут же придбав одразу три паркомісця і два нежитлових приміщення площею 630 квадратних метрів (вартість одного метра – 300 тисяч гривень). Загалом нежитлові приміщення Шуфричів можуть коштувати більше 100 мільйонів гривень.

Ще Шуфрич має маєток у тимчасово окупованому Криму, він розташований біля маєтку Медведчука.

У селі Проців Київської області батькові Шуфрича належить комплекс «Конюшня Бутенко». Ще частина землі та нерухомості записана на помічника нардепа Черепаню. Загалом Черепаня є співвласником низки агрокомпаній, які орендують та обробляють тисячі земельних ділянок в Івано-Франківській, Тернопільській і Львівській областях. Як

ідеться у розслідуванні, у цих же компанія є частки соратника Віктора Медведчука, який втік до Росії, Тараса Козака та дружини Медведчука Оксани Марченко. Остання саме з цих агрокомпаній нібито фінансувала Росгвардію.

Також із Шуфричем пов'язані мисливські угіддя у Закарпатській, Сумській областях і посеред заповідної зони на Київщині.

Крім того, одним із найвідоміших активів, в якому фігурує Шуфрич, є «Київський річковий порт». Серед акціонерів «Київського річкового порту» – угорська компанія «St George Residence», яка належить угорцю Дьордю Штофі. Цей же угорець серед власників угорсько-румунсько-британської енергетичної компанії, яка торгує у Європі російським газом. Журналісти припускають, що справжнім власником цього бізнесу також є Шуфрич. Це твердження співпадає з графіком робочих поїздок Нестора Івановича. За останні роки він понад 40 разів побував в Угорщині та понад 20 – у Румунії.

У BIHUS Info резонно дивуються з того, що українська влада та правоохоронці ніяким чином не звертають уваги на діяльність проросійського діяча Шуфрича, а навпаки грають з ним у договірняки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися