Керівник «Мотор Січі» блокував поставку бойового гелікоптера для ГУР МО
Україна

Керівник «Мотор Січі» блокував поставку бойового гелікоптера для ГУР МО

28 березня 2023, 10:51
0
-2
Сподобалось?
-2

Контррозвідка та слідчі Служби безпеки України встановили причетність президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва у причетності до перешкоджання законній діяльності Сил оборони.

За даними слідства, у квітні минулого року він отримав замовлення від представників ГУР МО на гелікоптер типу Мі-2 для виконання бойових завдань на фронті. Втім очільник промислового гіганта навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення. Для цього надав вказівку своїм підлеглим розібрати вертоліт на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього.

Виконуючи розпорядження керівника, працівники заводу вивели з ладу механізми вертольота, які відповідають за роботу несучого гвинта.

За даним фактом президенту АТ «Мотор Січ» додатково повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

В’ячеслава Богуслаєва СБУ затримала у жовтні 2022 року разом з начальником Департаменту зовнішньо-економічної діяльності «Мотор Січі» за співпрацю з російськими спецслужбами та постачання техніки ворогу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися