Обміняні на Волині лампи розжарювання утилізують
Україна

Обміняні на Волині лампи розжарювання утилізують

29 березня 2023, 18:17
0
0
Сподобалось?
0

Заступник голови ОДА Олександр Троханенко та керівник Волинської дирекції «Укрпошта» Іван Люсак зустрілися з представником ДП «Боднарівка» ЛПК «Зелений Львів». Це підприємство нещодавно виграло тендер на утилізацію ламп розжарювання, які обміняли волиняни.

– За програмою наша область отримала від ЄС 812 524 лампочок. Станом на сьогодні ми обміняли 474 905 старих ламп на LED, – зазначив Іван Люсак. – Зараз ми спостерігаємо спад обміну. Усіх, хто мав бажання уже змінив лампи.

За словами заступника голови ОДА Олександра Троханенка, наразі завдання – здійснити належну вторинну переробку лампочок розжарювання.

– В основному наше підприємство займається переробкою небезпечних відходів: люмінесцентних ламп, термометрів, відпрацьованих батарейок. Проте наше обладнання від шведської компанії «MRT System International AB» дозволяє крім небезпечних відходів, утилізувати і лампи розжарювання, – розповів представник ДП «Боднарівка». – За допомогою устаткування лампи подрібнюються, вилучаються цоколі і відділяється скло. Опісля, це передається далі, аби повторно використовувати матеріал.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися