Хто може отримати пенсію без стажу
Україна

Хто може отримати пенсію без стажу

15 квітня 2023, 17:57
0
0
Сподобалось?
0

Усі ми знаємо, що для отримання пенсії потрібно мати необхідну кількість стажу. Але деяким українцям пенсії виплачуватимуть незалежно від наявності страхового стажу. У пресслужбі Мінреінтеграції розповіли, що це стосується родичів зниклих безвісти.

На жаль, війна принесла в Україну горе та страждання не лише сім’ям загиблих, а й тим, хто не знає, де перебувають їхні рідні та що з ними сталося. У більшості випадків цих людей також, на жаль, немає в живих, проте поки їхній посмертний статус не підтверджений, вони вважаються зниклими безвісти. Влада прийняла рішення подбати про те, щоб їхні рідні бодай менше відчували фінансовий дискомфорт від втрати годувальника.

В Україні планують створити Єдиний реєстр осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Зокрема, до реєстру вноситимуть дані як цивільних, так і військових. Тобто з моменту внесення людини до цього реєстру її родичам призначатимуть пенсію. У міністерстві зазначили, що такі соціальні виплати сім’ї, які втратили годувальника, отримуватимуть незалежно від того, чи був страховий (пенсійний) стаж у зниклої особи.

При цьому кошти нараховуватимуться за весь час, за який зберігатиметься правовий статус зниклої особи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися