Підземні цехи з Артемівським шампанським
Україна

Артемівське шампанське – під окупацією «вагнерівців»

15 квітня 2023, 15:08
0
0
Сподобалось?
0

Там, де визрівало одне з найкращих українських ігристих вин, хазяюють нині російські окупанти. У підземних приміщеннях Артемівського заводу шампанських вин у Бахмуті бойовики ПВК «Вагнер» облаштували свій штаб: казарми, кухні, шпиталь і тир для стрільбищ.

У цехах підприємства залишилися приміщення зі стелажами, на яких розфасовані пляшки з вином, що дозріває, є також і готова продукція. Окупанти стверджують, що шампанського не вживають, а порожні пляшки використовують в якості мішеней у своєму тирі. Напевне, не звикли до благородних напоїв, їм до душі ближче «водочка». Найманці вишивають підземними коридорами на глибині 100 метрів на автомобілях та квадроциклах. І жаліються, що їм доводиться постійно вичерпувати воду, яка затоплює приміщення цехів невідомо звідки. Саме виробництво шампанських вин евакуювалося в Одеську область. На нових етикетках ігристого вина значиться вже нова адреса. Хоч у торговельній мережі можна знайти вино старого, ще бахмутського розливу.

Артемівський завод шампанських вин – одне з найбільших у Східній Європі підприємств, де ігристі вина вироблялися за класичним пляшковим методом, тобто дозрівали у пляшках. Воно засноване у 1950 році у гіпсових штольнях, що мають величезну розгалужену мережу. Там цілий рік зберігаються унікальні мікрокліматичні умови, що ідеально підходять для виробництва вин: температура 13–14 градусів, вологість повітря – 85–90 відсотків. У 2016 році завод був перейменований на Приватне Акціонерне Товариство Artwinery. Його власником у Єдиному державному реєстрі значиться Ігор Ахметов, покійний брат олігарха Ріната Ахметова.

Олеся ВЕРЕСКОВЕЦЬ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися