Матір Гетманцева вела бізнес у Криму під час війни? (відео)
Україна

Матір Гетманцева вела бізнес у Криму під час війни? (відео)

18 квітня 2023, 11:25
0
-1
Сподобалось?
-1

Данило Гетманцев – нардеп від президентської партії та очільник парламентського податкового комітету, ключовий публічний спікер влади у цій сфері. «Податківець» заохочує до проведення реформ, чесної сплати податків і максимальної прозорості бізнесу. І все було б чудово, якби сам Гетманцев не обслуговував родинні компанії друга януковича та екс-очільника «Укравтодору», які не сплачували податки, і не приховував родинних статків у Франції. Ну і якби у його матері не було бізнесу в Криму після 2014-го року. Що приховує «головний податковий реформатор» – у випуску Лесі Іванової.

Про це розповідають жуналісти-розслідувачі проєкту BIHUS.info

Варто зауважити, що мама Гетманцева – засновниця одного з найвідоміших в Україні туроператорів TPG. Цікаво, що TPG є у декларації. Водночас кіпрська TPG записана на іншу кіпрську компанію – Dunkley marketing LTD. Та своєю чергу безпосередньо належить матері Гетманцева. Dunkley marketing LTD у декларації «забули». Однак ця компанія зробила значний внесок у сімейний бізнес.

У юридичної компаніїгетманцева Jurimex ще з кінця 2000-х клієнтом був солідний кримський клієнт – готельний комплекс «Ріпаріо» під Ялтою. Його власником став «суддівсько-прокурорський клан». Спершу «Ріпаріо» оформлюють на родичів, а згодом – на британську компанію. Її сліди ведуть на Кіпр. Окрім того, пакет акцій отримала Ірина Мельніченко – співвласниця «Ріпаріо» та партнерка Гетманцева. Він підтвердив, що його юристи вели справи готелю та цілої групи різних бізнесів, так званим «фасадом» яких була Мельніченко.

До 2014 року компанія Jurimex надавала цілий спектр послуг. Восени 2014 року, після захоплення Криму, Мельніченко летить до Москви. Тоді у російському реєстрі з’явилися клони українських компаній, на які була заведена нерухомість та грошові потоки готельного бізнесу під Ялтою. Фактично бізнес визнав юрисдикцію Росії та почав платити їй податки. Податки Мельніченко також йдуть у бюджет Росії. Окрім того, дві компанії, на яких «висять» два будинки та нежитлові приміщення, також починають сплачувати податки окупантам. Міноритарну долю у цих компаніях мав Гетманцев.

Гетманцев наголосив, що Jurimex припинив супроводжувати компанії, які залишилися у Криму, але юридичний супровід «Прибережного» (Ріпаріо») ще у 2022 році продовжував вести Дмитро Махаринський. Він є очільником представництва Jurimex у Криму до 2014 року. Окрім того, Махаринський веде справи російського клона однієї з фірм Олени Гетманцевої. Мовиться про її орендний бізнес. Мати Гетманцева має приміщення у Сімферополі.

Сам Гетманцев заявив, що приміщення наразі втрачене і повернеться лише після звільнення Криму. Водночас компанія має свою фірму-клона. Вона зареєстрована у тому ж приміщенні. Директор – Махаринський. До 2022 року клон висів на компанії Dunkley marketing LTD – кіпрському «гаманці» зі структури туристичного бізнесу матері Гетманцева.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися