У травні відбудеться перерахунок субсидій
Україна

У травні відбудеться перерахунок субсидій

23 квітня 2023, 15:23
0
1
Сподобалось?
1

Квітень є останнім місяцем, у якому українці отримають раніше нараховані субсидії. Більшості одержувачів їх перепризначатимуть автоматично, але деяким потрібно повторно подати заявку на отримання допомоги на оплату комунальних послуг у новому сезоні.

Зазначається, що українцям, які отримували субсидію, виплати будуть автоматично перепризначені на новий сезон у разі, якщо дані про їхній майновий стан або склад сім’ї не змінилися. Якщо є зміни, необхідно повідомити про це Пенсійний фонд протягом 30 днів.

Проте є певна категорія людей, яка має обов’язково звернутися по субсидію на неопалювальний період. Нову заяву та декларацію потрібно подавати, якщо у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи; члени домогосподарства орендують житлові приміщення для проживання та оплачують житлово-комунальні послуги; кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих; домогосподарство звертається по призначення житлової субсидії на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку неопалювального (опалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися