Гіркін втік зі Слов’янська, бойовики здали і Краматорськ — тікають у Донецьк
Україна

Гіркін втік зі Слов’янська, бойовики здали і Краматорськ — тікають у Донецьк

5 липня 2014, 12:21
0
0
Сподобалось?
0

Всю ніч та ранок українська армія і Нацгвардія продовжували наступальні бої на позиції терористів, здобувши ряд серйозних перемог. Зокрема, терористи на чолі з російським диверсантом Ігорем Гіркіним вночі з боями прорвалися зі Слов'янська у Краматорськ.

Президент України у своєму Фейсбуці написв про те, що місто переходить під контроль силовиків.

«Дав доручення начальнику Генштабу підняти Державний прапор над Слов'янськом.
Начальник Генерального штабу України Віктор Муженко повідомив, що сьогодні вночі зі Слов'янська намагалися вирватися бойовики, які потрапили під мінометний вогонь українських військових. В результаті було підбито 1 танк, 2 БМП та 2 БМД бойовиків.
Зараз в Слов'янську працює розвідка Збройних сил та Національної гвардії України. Вже півтори години до наших військових місцеві мешканці несуть зброю, залишену бойовиками. Це і є справжнє роззброєння, передбачене оголошеним мною планом мирного врегулювання ситуації на Сході», - написав Порошенко.

Люди, які перебували у полоні в Слов'янському управлінні міліції самостійно звільнилися на світанку 5 липня. Вони помітили, що немає охорони. У кабінетах райвідділу міліції терористи покинули речі, зброю і навіть гроші.

Наостанок, перед втечею, бойовики спробували переламати ситуацію і здійснили штурм гори Карачун.

За даними прес-центру АТО з 23.20 до 01.00 бойовики здійснили мінометний обстріл позицій на Карачуні. Після чого безпосередньо розпочався штурм блокпосту. В ході ведення бою підбито 1 танк та 3 БМП бойовиків. Здалися у полон 3 жінки-снайпери. Загинув один український військовий, 4 поранено. Пошкоджено 2 одиниці БМД-2.
Також силовики завдали потужного артилерійського удару по колонні техніки, яка проривалася зі Слов'янська у Краматорськ.

Цієї ж ночі військовослужбовці повністю перекрили трасу Харків - Ростов-на-Дону в районі населеного пункту Горохувате.
Передовою групою десантників сили АТО пробились до Артемівська, де розблокували базу озброєння та взяли її під свій контроль. Ця база довгий час була заблокована бандугрупуваннями.

За найсвіжішою інформацією, яку підтверджує група «Інформаційний спротив», терористи здали й свої позиції у Краматорську. Вони тікають з міста, переодягнувшись у цивільне і на цивільних машинах. Бойовики відступають у напрямку Донецька.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися