Затримали бойовиків нагороджених хрестами РФ, які знищили більше 10 одиниць української техніки
Україна

Затримали бойовиків нагороджених хрестами РФ, які знищили більше 10 одиниць української техніки

7 липня 2014, 09:19
0
1
Сподобалось?
1

Департамент контррозвідки Служби безпеки України в ході спеціальної операції на території Слов'янського району ліквідував терористичну групу, яка нападалаи на військовослужбовців та знищувала військову техніку.

Під час спецоперації затримано чотирьох членів цієї групи, які діяли в тилу сил АТО, її ватажка на прізвисько «Кочегар» - Невару Євгена Васильовича, 01.04.1967 р.н., та Бистрицького Володимира Сергійовича, 12.01.1979 р.н. на прізвисько «Архар», інформує прес-центр СБУ.

Тактика дій вказаної групи полягала в організації засідок на колони української військової техніки. Встановлено, що вказана терористична група на території Слов'янського району здійснила ряд терористичних актів, зокрема, знищила 1 БМП, 3 БТР, 8 автомобілів «Урал» та «Хаммер» Збройних Сил України. Вказані терористи причетні до нападів з використанням автоматичної стрілецької зброї та гранатометів на військовослужбовців сил АТО, в результаті яких загинули та зазнали поранень десятки українських війсковослужбовців. Встановлено, що саме ці бойовики підірвали залізничну колію на перегоні станцій Букіно-Святогірськ. Свої злочинні дії бандити фіксували на відео для звіту перед своїми російськими ватажками.

Протиправна діяльність злочинців високо оцінювалась кураторами з Російської Федерації: «Кочегар» та члени його групи отримували значні грошові винагороди за знищення українських силовиків та бойової техніки.

28 червня 2014 ц.р. «Кочегар» та «Архар» наказом Стрелкова (Гіркіна), відомого як «Стрелок», нагороджені нагородами Російської Федерації - «Георгіївським хрестом ІV класа». Нагороди терористам вручав особисто «Стрелок» в приміщені свого штабу у Слов'янську.

В ході проведення спецоперації у терористів вилучені автоматична зброя, снайперська гвинтівка, реактивний протитанковий гранатомет, ручний протитанковий гранатомет, гранати, тепловізор, боєприпаси та вибухівка.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися