Сержант ЗСУ Керолін НОРДЕНГРІП
Україна

Депутатка шведського парламенту стала сержантом ЗСУ

14 травня 2023, 12:38
0
0
Сподобалось?
0

Колишня депутатка парламенту Швеції Керолін Норденгріп підписала контракт зі Збройними силами України і служить в інтернаціональному батальйоні у званні сержанта.

До 2022 року вона була парламентарем від шведських демократів і працювала в комітеті з оборони. Саме там багато дізналася про війну в Україні й ще тоді відчула, що має зробити свій внесок у захист української держави.

«Для мене все почалось ще у Риксдаґу, на зустрічі буквально на другий день після початку повномасштабної війни. Ваш посол був у Швеції і розповідав нам, яка ситуація в Україні. І я дуже добре пам’ятаю момент, коли опустила очі, подивилась на свій недешевий костюм і подумала: «Що я тут роблю? Я ж військова!» І вже через тиждень була в Україні», – пояснює своє рішення Керолін. Через роботу в парламенті вона змушена була поїхати у Швецію, але думки про те, щоб повернутися назад, жінку не полишали. Остаточно на її рішення вплинула одна зустріч в Україні. 42-річна ексдепутатка їхала в автобусі, де її сусідом був чоловік, який прямував у Бахмут. Вона бачила, як він, прощаючись, обіймав своїх дітей. Він не спав останню ніч удома, бо хотів набутися з рідними. А коли врешті заснув в автобусі, Керолін бережливо тримала його руку в своїй. Та зустріч залишила в душі жінки слід на все життя. Бо вона усвідомила весь жах того, на що прирекла Україну та світ путінська росія. Вона з гнівом запитувала, як нелюди, які розв’язали криваву війну в чужій країні, можуть спокійно спати і дихати? Депутатка пообіцяла, що буде постійно нагадувати світові, яку ціну Україна платить нині. Щоб люди не сприймали свободу як належне.

В Україні шведська ексдепутатка перебуває з листопада 2022 року. «У мене немає зв’язку, електрики та води тому, що терористи (війська росії) постійно стріляють по нас. Дуже холодно, але у мене найкраща робота у світі», – писала вона під фото 24 листопада. І ось нещодавно Керолін Норденгріп стала першою іноземкою-воїном регулярної української армії, підписавши контракт. Служить вона в 47-й окремій механізованій бригаді «Маґура». Вона піхотинець-стрілець, бо така ж військова спеціальність у неї в шведській армії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися