Терористи вигадали історію про захоплений літак, щоб використати українські літаки з окупованого Криму
Україна

Терористи вигадали історію про захоплений літак, щоб використати українські літаки з окупованого Криму

8 липня 2014, 02:42
0
0
Сподобалось?
0

Самопризначений міністр оборони «ЛНР» Ігор Плотницький в інтерв'ю російським ЗМІ розповів історію про захоплений літак українських ВПС .

«Один з українських літаків - Су-25 - був змушений зайти на змушену посадку й був нами захоплений. Він потребує легкого ремонту, після чого стане у стрій. В армії «ЛНР», нарешті, з'явиться своя авіація», - порадів він.

Він не уточнив, де саме був захоплений літак, також, не сказав, звідки він планує злітати після ремонту.

Джерела «Української правди» в штабі АТО спростували інформацію про захоплення літака. «Два літаки прибули в аеропорт Луганська, спустили вантаж, були обстріляні, але повернулися назад в місце дислокації», - сказав співрозмовник.

Прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашківський спростував інформацію про захоплення літака.

«Ні, це неправда. Для того, щоб використовувати авіацію, потрібно спеціальне обладнання  й спеціальні вміння. Літак - це ж не автомобіль. Плюс авіаційний гас, який коштує дуже дорого. Заяви, які роблять у ДНР і ЛНР - це дезінформація, щоб компрометувати українську армію й показати свою значимість», - заявив Дмитрашковский.

Голова Луганської ОДА Ірина Веригіна натомість не виключила, що бойовики можуть використовувати українську техніку, у тому числі й літаки, конфісковані у України в Криму.

«Усі наші літаки в нас. Наших літаків у бойовиків немає. Але в Росії перегнали нашу українську техніку, яка була в Криму. Її перегнали в Ростовську область в Міллерово. Зараз наші українські літаки перебувають у Міллерово», - сказала вона.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися