Як вигідно докупити стаж до пенсії
Україна

Як вигідно докупити стаж до пенсії

27 травня 2023, 12:14
0
0
Сподобалось?
0

Цікаву інформацію оприлюднили у податковій службі Рівненської області. Громадяни, яким не вистачає страхового стажу, можуть його докупити. Такою можливістю вже скористалися майже 700 жителів області. Люди можуть докупити стаж як за минулі роки, так і на майбутнє.

Варто зауважити, що стаж можна докупити лише за період з 1 січня 2004 року до 31 грудня 2010 року, коли громадянин не був соціально застрахований. У такому випадку за рік додаткового стажу доведеться заплатити 35 376 гривень одним платежем. Жодних лімітів у покупці стажу немає. Важливо тільки врахувати періоди, за які його можна придбати. Значно вигідніше докуповувати стаж на майбутнє. Це обійдеться у понад 17 тисяч за рік. При цьому не обов’язково сплачувати всю суму відразу, її можна «розбити», наприклад, на щомісячні платежі. У такому разі сплачувати потрібно буде по 1474 гривень на місяць. На цю інформацію варто звернути увагу людям передпенсійного віку. Адже з кожним роком треба мати все більше стажу роботи для виходу на пенсію у 60 літ. Так, цього року треба мати не менше 30 років стажу. Через п’ять років – уже 35.  

Для того, щоб докупити стаж, необхідно звернутися із заявою до податкової служби та укласти договір добровільної участі в загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися