Польща може сформувати коаліцію для підтримки України військами
Україна

Польща може сформувати коаліцію для підтримки України військами

8 червня 2023, 09:00
0
1
Сподобалось?
1

Якщо на Вільнюському саміті Київ не отримає гарантій членства в НАТО та гарантій на перехідний період, окремі члени Альянсу можуть запропонувати Україні підтримку наземними військами. Особливу позицію у цьому нібито займає Польща.

Про це сказав колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен в інтервʼю The Guardian.

«Якщо НАТО не зможе домовитися про чіткий шлях вперед для України, існує ймовірність того, що окремі країни можуть вжити заходів. Ми знаємо, що Польща дуже залучена до надання конкретної допомоги Україні. І я не виключав би можливості того, що Польща ще сильніше залучиться до цього контексту на національному рівні, а за нею підуть країни Балтії, можливо, включаючи можливість розміщення наземних військ», – зазначив Расмуссен.

Він висловив припущення, що поляки серйозно думають над тим, щоб створити своєрідну коаліцію охочих, якщо Україна не отримає гарантій у Вільнюсі.

«Ми не повинні недооцінювати польських почуттів. Поляки відчувають, що Західна Європа занадто довго не прислухалася до їхніх застережень щодо справжньої російської ментальності», – додав Расмуссен, наголошуючи, що для України було б цілком законно звернутися по таку військову допомогу.

На думку Расмуссена, Україна має отримати письмові гарантії безпеки поза рамками НАТО, які включатимуть обмін розвідданими, спільні навчання, посилене виробництво боєприпасів, оперативну сумісність НАТО та постачання зброї.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися