Військові обурені заявою Маляр про «капітальні укріплення» навколо Бахмута
Україна

Військові обурені заявою Маляр про «капітальні укріплення» навколо Бахмута

8 червня 2023, 09:23
0
-1
Сподобалось?
-1

Довго тримати оборону Бахмутського напрямку вдається завдяки заздалегідь підготовленим укріпленням.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Вся місцевість довкола – це фактично укріпрайон. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій. Будували капітально», – йдеться у дописі на у Телеграмканалі чиновниці Міноборони.

Цей допис викликав обурення серед військових, котрі воюють на Бахмутському напрямку. Зокрема свою позицію емоційно висловив доброволець 3 окремої штурмової бригади Олекса Бик. Він назвав слова Маляр цинічною брехнею.

«На початку січня, коли ми сюди зайшли, не було тут жодних укріплень, тим більш капітальних. Бригади, які заходили на ротацію, «з коліс» заривалися в мерзлий грунт прямо під ворожими обстрілами. Ми вмилися кров’ю саме тому, що зупиняли прориви, чіпляючись за голу землю.

Ці, бл#дь, капітальні укріплення ми копали самі. Розповісти, скільки тротилу ми витратили, щоб в морози прокладати траншейні лінії вибуховим способом? Ви ох#їєте. А знаєте, скільки лопат та кирок ми придбали за власні гроші і успішно зламали об мерзлий кам’янистий грунт? Оптові партії. Кожен бліндаж, кожен окоп в нашому секторі збудований НАМИ. А не військовою адміністрацією, яка зараз рапортує про свої звитяги.

Готовий взяти будь-якого чиновника з тих, хто тут «будував капітально», і повести його на передок, нехай покаже, де його капітальні укріплення», – написав Бик.

Під його постом у «Фейсбуку» військові й волонтери почали масово писати коментарі про «голі» позиції, через що ЗСУ несли катастрофічні втрати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися