«Доступні ліки»- за електронним рецептом: у чому зручність
Україна

«Доступні ліки»- за електронним рецептом: у чому зручність

28 лютого 2019, 15:58
0
0
Сподобалось?
0

Уряд запроваджує новий, більш зручний механізм отримання “доступних ліків” – за електронним рецептом. З квітня лікарі будуть виписувати тільки е-рецепти на ліки, що включені до урядової програми “Доступні ліки”, яка пропонує безплатні або з невеликою доплатою ліки від діабету, астми та серцевих захворювань, -повідомляє Урядовий портал.

За даними Міністерства охорони здоров’я, за майже два роки за програмою виписано понад 33 млн рецептів на загальну суму 1,7 млрд грн. Кількість «програмних» препаратів зросла на 64% – до 258 найменувань. А кількість аптек, які працюють за програмою, сягнула 6000.

На засіданні уряду Прем’єр-міністр Володимир Гройсман  анонсував новий етап програми – запровадження електронного рецепта, що дозволить отримувати ліки без прив’язки до місця проживання пацієнта. Окрім того, адмініструванням програми опікуватиметься Національна служба здоров’я України, яка зарекомендувала себе як надійний платник і тепер має стати ще й надійним контролером якості послуг та якості препаратів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися