Лорак, Усик, Ломаченко – зірки, які недобросовісно сплачують податки
Україна

Лорак, Усик, Ломаченко – зірки, які недобросовісно сплачують податки

15 травня 2019, 14:30
0
0
Сподобалось?
0

У Державній фіскальній службі України підбили підсумки декларування статків і сплати податків українськими зірками. Про це через «Фейсбук» розповів виконувач обов'язків заступника голова Державної фіскальної служби Євген Бамбізов.

«У контексті кампанії декларування доходів громадян, яка нещодавно завершилась, ми провели цілу низку заходів, залучаючи до неї вітчизняних знаменитостей: зірок естради, музикантів, шоуменів, популярних ведучих та інших улюбленців публіки, які б мали подавати приклад як сумлінні платники податків. Виявилась цікава картина», — написав він.

За його словами, низка зірок долучилися до цієї кампанії, це, зокрема, Потап, МОНАТИК, Тіна Кароль, Климентій Скрипніков, Олег Винник, Констянтин Меладзе – список складається з понад 200 імен. За даними ДФС, ці знаменитості задекларували доходи у сумі понад 416 мільйонів гривень та узгодили до сплати податку на доходи фізичних осіб 44 мільйони, ще 5 мільйонів — військового збору. Рекордсменами в особистому заліку стали два відомих ведучі, які отримали минулоріч найбільші суми доходів: 158 та 26,9 мільйона гривень, серед співаків рекорд – 11,8 мільйона гривень.

Водночас, як зазначив Бамбізов, не всі попри свій яскравий позитивний імідж, наші зірки на практиці далеко не завжди виступають зразковими платниками податків. Дехто взагалі забуває про декларування, а є й такі знаменитості, які вказують у документах відсутність доходів або зовсім незначні суми – від декількох гривень до кількох сотень.

«Імен для прикладу — купа. Анна Сєдокова, Ані Лорак, DZIDZO, Камалія, Андрій Хливнюк (фронтмен «Бумбокс», ред.), ПОЗІТІВ («Время и Стекло»), Марія Яремчук, Амадор Лопес, а також — цьогорічна претендентка на право представляти Україну на «Євробаченні-2019» MARUV та її суперниці у Нацвідборі на конкурс Tayanna та О. Зарицька (KAZKA)», – зазначив Бамбізов. Також, за його словами, до переліку недобросовісних платників потрапили зірки спорту Василь Ломаченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик та інші.

Складається враження, що всі ці зірки благодійники, які ведуть дільність не за гроші. При цьому самі знаменитості виглядають цілком забезпеченими людьми й ведуть відповідне публічне життя. А ЗМІ, що слідкують за їх кар'єрою, регулярно публікують інформацію про гонорари, статки та придбання чергової нерухомості або авто. Статки зірок переважно формуються з готівкових гонорарів від виступів на корпоративах та доходів, отриманих за кордоном. Розцінки за участь у концертах та вечірках варіюються від 5 до 50 тисяч доларів або євро.

У ДФС обіцяють проаналізувати відповідну інформацію і прийняти відповідні рішення щодо несумлінних платників податків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися