На Дніпропетровщині затримали залізничника, який зі спільниками планував підірвати потяг з військовими
Регіони

На Дніпропетровщині затримали залізничника, який зі спільниками планував підірвати потяг з військовими

16 квітня 2015, 12:45
0
0
Сподобалось?
0

Служба Безпеки України знешкодила небезпечну диверсійно-розвідувальну групу, яка намагалася розгорнути свою діяльність у Дніпропетровській області. Банда була одним з відгалужень «ДНР» і готувала вибухи на об’єктах Придніпровської залізниці. Бойовики планували підриви колії під час руху потягів із військовослужбовцями Збройних сил України та вантажних потягів.

«На разі затримано трьох осіб – вони дають свідчення. Уже встановлено, що лідер диверсантів працював на залізниці у складі бригади «мостобудівного поїзда», яка виконувала ремонтні роботи на залізничних шляхах. Він сам запропонував свої «послуги» терористам з «Министерства государственной безопасности «ДНР», - повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Зловмисники збирали і передавали бойовикам інформацію про залізничні тунелі, колії, вузли, мости, станції. Окрім того, члени диверсійної групи обґрунтовано підозрюються у підривах та спробах підірвати залізничну колію, зокрема, у березні на перегоні «Новомосковськ-Самарівка», якою невдовзі мав прослідувати пасажирський потяг. Тоді вдалося упередити диверсію. У диверсантів вилучено тротилові шашки, комп'ютерну техніку та засоби зв’язку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися