Під Чорнобилем масштабна лісова пожежа — підозрюють підпал
Регіони

Під Чорнобилем масштабна лісова пожежа — підозрюють підпал

28 квітня 2015, 22:23
0
0
Сподобалось?
0

Понад 200 рятувальників та 35 одиниць техніки наразі ліквідовують пожежу на території «Чорнобильської пущі». Повідомлення про загорання до Служби порятунку Київської області надійшло о 12.45. Вогонь одночасно виник окремими осередками на трьох лісових кварталах на території спеціального комбінату «Чорнобильська пуща».

Заступник директора департаменту реагування на НС Держслужби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечьоткін не виключив, що причиною пожежі в зоні відчуження ЧАЕС міг бути підпал.

Для проведення повітряної розвідки і гасіння осередків пожежі залучено вертоліт Мі-8 з водозливним пристроєм, «Єврокоптер» та три пожежні літаки АН-32 П. На місці події працює особовий склад Іванківського, Вишгородського та Бородянського районів Київської області та частина підрозділів з Києва.

Станом на 20.43 завдяки вчасному залученню пожежної авіації вдалося «збити верхню пожежу» та оточити головні джерела загорань. Ситуація повністю контрольована і у разі необхідності будуть нарощені сили та залучені підрозділи ДСНС з Житомирської області та міста Києва, а також підрозділи МВС та Нацгвардії. Про це повідомив виконуючий обов’язки Голови ДСНС Зорян Шкіряк.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися