Саакашвілі до прокурорів: «Я бачив таких прокурорів у Грузії. Потім я бачив їх у в’язниці, до речі»
Регіони

Саакашвілі до прокурорів: «Я бачив таких прокурорів у Грузії. Потім я бачив їх у в’язниці, до речі»

17 червня 2015, 18:00
0
1
Сподобалось?
1

Керівник Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі провів нараду за участю представників прокуратури Одещини. Обурення губернатора викликала ситуація навколо будівництва поромної переправи до Румунії. Прокуратура надіслала інвестору листа з вимогою надати на перевірку документи, для «можливого пред’явлення позову». Такий підхід до роботи з бізнесом Саакашвілі назвав рекетом.

«У Ренійському районі катастрофічна бідність і людям потрібно дуже багато речей. Але там зараз один місцевий підприємець робить зараз поромну переправу на Румунію. Це там просто життєво необхідно, я був у Вилковому, якщо б там була поромна переправа, то кількість туристів було б в рази більше. Я не знаю – у п'ять-шість-сім разів більше. Природно вони там починають робити переправу. Потім прокуратура прямо направляє лист, де написано, що ми вимагаємо у вас документи з метою подальшого можливого позову, що ми повинні пред'явити вам. Ви в курсі цього?», - запитав Саакашвілі у прокурора, який сидів поруч.

– Конкретно по ситуації саме з цією переправою я не в курсі, але хочу сказати, що це вписується в принципі у функціональні обов'язки прокуратури, – спробував парирувати прокурор.

Але Саакашвілі перебив його:

– Вибачте, функціональний обов'язок прокуратури - лякати інвесторів, як тільки він зайде? Почекайте! Я інвестор, заходжу. І перше, що я отримую від держави не допомогу, не дружбу, а отримую листа від прокуратури «надішліть мені документи, щоб потім я мав можливість проти вас позови і посадити». Це називається рекет, дорогий мій. Бандитизм – це функціональний обов'язок прокуратури? – ще більше обурився голова Одещини.

Саакашвілі заявив, що бачив таких прокурорів у Грузії, а пізніше бачив їх у тюрмі. Також пообіцяв усім силовикам, які вибивають з бізнесу гроші війну.

Відзначимо що сьогодні голова СБУ Валентин Наливайченко в терміновому порядку відрядив спецгрупу центрального апарату СБУ для боротьби з корупцією в Одесі та Одеській області і доручив вжити вичерпних заходів у координації з Головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі. Одеському управлінню СБУ доручено залучити всі сили і засоби та доповісти про результати боротьби з корупцією, на яку вказує і якій оголосив війну голова Одеської ОДА.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися