У Запоріжжі штурмували валютний обмінник, який «перекачував» гроші «ДНР»
Регіони

У Запоріжжі штурмували валютний обмінник, який «перекачував» гроші «ДНР»

8 серпня 2015, 22:14
0
1
Сподобалось?
1

Співробітники Служби безпеки України в Запоріжжі викрили та припинили механізм фінансового забезпечення терористичних груп «ДНР» на території регіону. Зокрема, вибух 25 березня у приміщенні Запорізької обласної державної адміністрації був профінансований саме за цією схемою та здійснений її організаторами.  

Незаконний механізм переказу грошей з тимчасово окупованої території до Запоріжжя організувала місцева мешканка, яка на сьогодні перебуває в лавах терористичної організації «ДНР» та має кличку «5,45».

Разом зі своїми спільниками вона систематично здійснювала перекази грошових коштів, які потім використовувалися для фінансового забезпечення вчинення терористичних актів на території регіону.

Встановлено, що вказані операції здійснювались однією з Харківських комерційних структур через обмінний пункт валют у Запоріжжі.

Управлінням СБУ в регіоні було задокументовано факт отримання у цьому «обміннику» членом злочинного угрупування 40 тисяч гривень, які потім він мав передати терористам.

Під час проведення обшуку вилучено документацію щодо подвійного обліку здійснених «фінансових» операцій, банківські картки, які використовувалися для перерахування грошей, понад 1 млн грн, 62,5 тис. доларів США, 16,5 тис. євро.

За попереднім аналізом вилученої документації з початку 2015 року за такою схемою з непідконтрольної території проведення АТО на територію України були передані грошові кошти на суму щонайменше 4,5 млн грн.

https://www.youtube.com/watch?v=bIjXzxOY3JQ&feature=youtu.be


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися