На Харківщині мати залишила голодних дітей самих вдома і поїхала на заробітки
Регіони

На Харківщині мати залишила голодних дітей самих вдома і поїхала на заробітки

14 квітня 2021, 21:12
0
-3
Сподобалось?
-3

На Харківщині двоє братиків 8 і 9 років сиділи зачинені вдома без дорослих цілу добу.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Двох братиків, які були голодними і брудними, на вулиці помітили перехожі. Вони і викликали поліцію. Поліцейські кажуть, що діти були в зимовому взутті, але без шкарпеток. Перехожі, які їх виявили, купували їм шкарпетки та їжу, а також викликали правоохоронців. Хлопчики розповіли, що мати поїхала до Києва, а їх залишила самих. Без догляду та їжі у квартирі вони просиділи добу.

"Було дуже брудно, велика кількість тарганів. Брудна постільна білизна, а точніше її відсутність, можна сказати. Продукти харчування також були відсутні", - розповідає керівник служби у справах дітей Первомайської міської ради Вадим Петренко.

Соцпрацівники кажуть, що вже четвертий місяць родина перебуває у них на обліку. Взимку на недоглянутих дітей поскаржились сусіди. Малих тоді не забрали, натомість допомогли харчами.

Виявилося, що 27-річна Ірина виховує синів одна. Тоді, кажуть соцпрацівники, матір у помешканні прибрала, але ремонт через брак коштів зробити не змогла.

"Я зв'язалась із мамою. Мама пояснила, що поїхала до Києва щодо роботи і повернеться вночі. Зі слів матері, залишити дітей їй було ні з ким. Тому вона приготувала їжу та поїхала на добу до Києва", - каже старша інспекторка ювенальної превенції Лозівського райвідділу поліції.

Сусіди кажуть, що жінка офіційно ніде не працює, на життя заробляє випадковими підробітками. Алкоголем не зловживає, проте хоч сама виглядає пристойно, хлопчики не надто доглянуті.

"Буває, що вона залишає. Колись палили папір і з балкона жбурляли, я накричала", - каже одна з сусідок.

"Вона дівчина непогана. Але просто немає у неї підтримки. Я ніколи не бачила ні п'яною, ні з пляшкою. Допомоги від чоловіка у неї не було. Він не працював. Тому поки вона його не вигнала, у них постійно були скандали", - пригадує інша сусідка.

Тато братиків кажуть сусіди не живе з дітьми вже кілька років. і хоч мешкає у сусідньому під’їзді про синів геть забув. Братів наразі забрали до санаторію, де їх вже оглянули лікарі і повідомили, що малюки здорові. З матір'ю дітей найближчим часом працюватиме комісія міськради. Саме вона і вирішить коли дітям можна буде повернутися додому. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися