Для поранених солдатів передає шкарпетки з ґудзиками
Регіони

Для поранених солдатів передає шкарпетки з ґудзиками

26 лютого 2023, 19:18
0
0
Сподобалось?
0

Дуже багато пенсіонерок передають на передову шкарпетки. І солдати з вдячністю говорять про добрих бабусь. Але чомусь не часто згадують про потреби поранених, які лікуються в кожному регіоні. Їм теж потрібна підтримка.

Жителька села Циблі на Київщині Марія Ольховик взялася в’язати незвичайні шкарпетки. Вони набагато довші за стандартні і застібаються на ґудзики. Саме так без проблем їх можна одягнути на ногу, в якій стоять металеві штирі.

61-річна пенсіонерка ще з початку війни в’язала шкарпетки. Звичайні, такі, які вміла. Їх разом з продуктовими наборами передавали через волонтерів на передову. Працівники сільської ради зверталися до місцевих жителів, щоб приносили нитки, розпорювали старі кофти та шарфи і передавали бабусі Марії. Мала й свої запаси, сусіди багато чого познаходили. Вона радо бралася до роботи. А якось по телебаченню побачила сюжет, що у госпіталях поранені воїни потребують особливих шкарпеток, бо ж звичайні не можна одягнути на гіпс чи металеві штирі.

– Я задумалася і взялася в’язати спецшкарпетки. Так їх назвала. Вони мають довжину 85 сантиметрів, – посміхається пенсіонерка. – Петельки поробила, ґудзики пришила, і вирішила вислати у госпіталі Сум і Дніпра. Додала записочку зі щирими побажаннями та номером свого телефону. А за деякий час отримала повідомлення від поранених. Дуже рада, що їм ці речі пригодилися. Бідненькі хлопчики, вони ж лежать у палатах з тими штирями, і звичайні шкарпетки на них не одягнеш, а руки-ноги мерзнуть. Я плету шкарпетки з напіввовняних або акрилових ниток, але не беру червоних відтінків, щоб було видно плями крові, якщо рана відкриється. Ще й на руки в’яжу такі нарукавники. Щоб не мерзли наші захисники. Хай знають, що бабця чим може, тим і допомагає!

Наталія ВЕЧОРОВА

Спецшкарпетки гріють поранених воїнів

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися