Володимир ЛЕВА доглядає свій бузок
Регіони

Бузок вирощує у… квартирі

6 травня 2023, 11:14
0
0
Сподобалось?
0

Володимир Лева з Кропивницького у свої 78 років вдома не всидить, хоч тут у нього справжній рай: квітує бузок, нарциси, конвалії. Чоловік працює електриком у фітосанітарній лабораторії, а в квартирі вирощує ніжні весняні квіти, щоб букетами порадувати жінок на роботі.

Чоловік запрошує у свою квартиру. Відкриває ширму з поліетиленової плівки – а за нею справжній квітучий рай. Стелю підпирає бузок, який росте у великому горщику, поруч ніжні конвалії наповнюють неймовірними пахощами весь простір. Чоловік розповідає, що вирощуванням квітів захопився ще у 1980-х роках. Тоді працював у тресті зеленого господарства і побачив зламаний кущ бузку. Щось кольнуло в серці, й вирішив врятувати його. Пересадив у горщик, забрав у підсобку, доглядав, поливав і незабаром побачив цвіт, як вдячність за турботу. Зрадів, що рослинка ожила, і почав у квартирі розводити різні квіти. Зізнається, що їхня краса покращує його самопочуття і робить щасливим. А найбільше любить бузок. Йому приділяє максимум уваги.

– Придумав в одній з кімнат зробити типу тепличку, – посміхається Володимир. – До стелі прикріпив плівку, яка за допомогою планки опускається донизу. Так довкола рослин створюється спеціальний вологий мікроклімат.

– Щоб бузкові було комфортно, у кімнаті має бути 13-16 градусів тепла, – зазначає господар. – Батареї вимикаю. Підсвічую кущ світлодіодними та фітолампами. Скроплюю дощовою або очищеною водою двічі на день – вранці і ввечері, адже потрібна вологість 75-80%. Розквітає кущ приблизно за місяць. Десь у березні.

Нинішній бузок пана Володимира виріс уже близько двох метрів заввишки, квітне фіолетовим та білим кольорами. Напередодні свята весни чоловік зрізає суцвіття і дарує жінкам на роботі. А ще радує прекрасних колежанок нарцисами, тюльпанами, конваліями, які теж виростив у квартирі.

Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися