У найстаршої мами України забирають дочку
Регіони

У найстаршої мами України забирають дочку

7 травня 2023, 18:15
0
0
Сподобалось?
0

Депутати Чернігівської міської ради зібралися на позачергову сесію, аби вирішити долю дитини, яка попросила про допомогу через соцмережі. Йдеться про найстаршу матір України 78-річну Валентину Підвербну.

«Мама з мене знімає труси і шкарпетки, рве одяг, вона не дає мені митися і прати свої речі. Також вона мене дряпає і б’є. Мені просто це набридло… Я не чую від неї нормальних слів, тільки матюки і обзивання постійно: говорить на мене дура, бл*дь і т. д.», – написала Анна–Марія про знущання. Також дівчинка опублікувала відео, на якому вона розповідає матері про те, що потребує операції на оці, адже страждає від косоокості. У відповідь на це жінка сказала, що «не буде робити операцію».

Побачивши допис, на місце події виїхали правоохоронці та працівники соцслужб. «Неповнолітня під час спілкування підтвердила інформацію, яку вказала в публікації, і попросила, щоб її забрали від матері», – прокоментував в. о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Поліція встановила, що дитина проживає в неналежних санітарно-гігієнічних умовах та зазнає домашнього насильства. Дитину вилучили, нині вона перебуває під наглядом медиків. На матір склали адміністративний протокол. Служба у справах дітей подає позов до суду.

Зазначимо, що «Вісник+К» уже писав про історію найстаршої мами України Валентини Підвербної з Чернігова. 22 лютого 2011 року вона народила донечку. Жінці тоді було 66 літ. Вона не мала ні чоловіка, ні дітей, ні друзів. І хоча жінка двічі була заміжня, але у підсумку все закінчувалося розлученням. Після цього Валентина зважилася на ЕКО.

Декілька років збирала гроші на процедуру – економила на всьому, не гребувала ніякою роботою. Заради своєї мрії стати мамою вона просила милостиню на вулицях, торгувала овочами і недоїдала. І коли у неї була необхідна сума грошей, у Київському інституті генетики провели ЕКО. Жінка народила абсолютно здорову дитину, яку назвала Анна-Марія. Сусіди, знайомі неодноразово скаржилися відповідним службам на те, що Валентина дивно, м’яко кажучи, поводить себе з дитиною. У листопаді минулого року на Валентину Підвербну склали два адміністративних протоколи: за невиконання батьківських обов’язків та психологічне насильство. Суд справу закрив. Чи вдасться зараз соціальним службам забрати дитину в матері – побачимо.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися