Людмила та Ольга
Регіони

Рідні сестри пішли захищати Україну

4 червня 2023, 14:45
0
-1
Сподобалось?
-1

На початку повномасштабного вторгнення росії в підрозділи територіальної оборони прийшли добровольцями сотні тисяч українців. Крім чоловіків, записалося чимало й жінок. Дві рідні сестри – Ольга та Людмила – служать в одному з підрозділів 121-ї окремої бригади територіальної оборони Кіровоградської області. Нині виконують бойові завдання на півдні України.

Обидві жінки з Голованівської громади. Менша сестра Ольга за фахом – юристка, до російського вторгнення працювала в місцевій прокуратурі. 

Ця рішуча й мужня жінка рішення йти на службу у Збройні сили України ухвалила 24 лютого 2022 року, у перший день кацапської агресії.

– Того жахливого ранку ми всі прокинулися від поганих новин. Я вирішила, що не треба сидіти на місці, у такій ситуації не можна бути бездіяльним. Хотіла стати корисною для армії, хоча і не мала військового досвіду. В мене не було жодного сумніву, тому відразу пішла у військкомат. Це мій обов’язок як українки і як матері. З огляду на мою освіту, вже понад рік у підрозділі служу на посаді юриста. Надаю допомогу нашим воїнам у правових питаннях, їх, до речі, виникає чимало, – розповідає військовий юрист Ольга і додає, що коли про її вчинок дізнався син, який працював прокурором, також вирішив йти захищати Україну. А згодом і старша сестра.

Людмила прийшла до війська у вересні 2022 року. Не змогла всидіти вдома, допоки її молодша сестра, племінник та сини були на війні.

– Я маю двох синів, вони служать в українському війську. Доки я залишалася вдома, мені було важко зрозуміти їх. Моє материнське серце постійно було не на місці. І, звісно ж, сестра, моя маленька рідна сестричка, теж в армії. Саме ці фактори впливали на мене, коли я приймала рішення йти служити, – ділиться своїми спогадами та переживаннями Людмила.

Жінка в мирному житті до пенсії працювала медсестрою. Тому питань, де служити, не було, адже в підрозділах не вистачає кваліфікованих фахівців. Людмила стала фельдшером медичної служби.

– Ще колись давно я обрала цей шлях – і сьогодні мої знання є важливими та життєво необхідними. Я вважаю, що порятунок наших воїнів – найголовніша моя місія. Тому робитиму все можливе, аби кожен поранений залишився живим і якнайшвидше одужав.

Зараз сестри Людмила й Ольга та їхні сини з підрозділами 121-ї бригади захищають Україну в Херсонській області.

– Нам так набагато легше, що ми служимо разом. Ми інколи бачимося і знаємо, як у кожного справи. Звісно, за нас вдома хвилюється мама і бабуся, але водночас вона говорить, що пишається нашим вчинком та поважає наш вибір. Як би там не було, разом можна подолати все. Ми переможемо, Україна переможе, адже ми всі, об’єднавши зусилля, виборюємо нашу свободу і незалежність, – впевнені сестри-захисниці.

Олесь ТИХОНЕВИЧ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися