Збирають гроші на лікування дівчинки з Чернівців, яку підпалив батько
Чернівці

Збирають гроші на лікування дівчинки з Чернівців, яку підпалив батько

28 січня 2020, 11:20
4
-1
Сподобалось?
-1

У Чернівцях батько підпалив 16-річну доньку.

Цілий рік може тривати реабілітація 16-річної Ані Крицької, - передає Обозреватель.

Рідний батько на Різдво хлюпнув на Аню бензин, а також спалив крихітний будинок, в якому тулилася багатодітна сім'я.

Зараз рідним дівчинки ніде жити. Найменшу сестричку змушені відправити до притулку, а старший брат Ані з мамою туляться в лікарні.

Їй уже не роблять знеболювальні, щоб не перевантажувати дитячий організм. Іноді Аня пищить, кричить, але все-таки терпить. Згадувати, як усе сталося, і чому рідний батько з нею так вчинив, вона не хоче. Будь-яка згадка про нього викликає у неї сльози.

Було Різдво. Мама Наталя пішла на роботу, вона працює прибиральницею в кінотеатрі. А батько пиячив із сусідом. В останні роки, кажуть у сім'ї, він часто пив, тому ніде постійно і не працював.

Сім'я кілька років тулилася в однокімнатному дачному будиночку на околиці Чернівців, який купила всього за 6 тисяч гривень, жодного іншого житла у них не було. Коли мама повернулася додому, п'яний батько спав. Прокинувшись, влаштував скандал і кинувся з кулаками на Наталю.

16-річна дочка заступилася за маму, тут же нагодився і старший брат. Побачивши це, батько вийшов у двір, а повернувся вже з каністрою бензину. Він облив рідиною стіни і хлюпнув дівчинці в обличчя. Від палаючої печі все навколо швидко спалахнуло. А дівчинка моментально загорілася.

Поки старший брат рятував сестру, збивав на ній вогонь, кинув її на сніг, батько спокійно спостерігав. Брат два кілометри ніс Ганну до швидкої, яка не змогла проїхати до дачного будиночка через ожеледицю.

Зараз батько перебуває в СІЗО. У поліції на нього відкрили справу про умисний замах на вбивство всієї родини.

"Їм усім ніде жити. Мама і старший брат поки в лікарні, доглядають за Анею і там же ночують, молодшу дочку віддали в притулок. Ми сподіваємося, що зможемо їм якось допомогти і знайти житло, тому що сім'я навіть не може готувати їжу, їм просто ніде. Коли Ані була потрібна протерта їжа, то жителі Чернівців допомагали і готували їжу у себе вдома, потім приносили в лікарню. Також відновлюємо документи сім'ї, тому що згоріло все", – розповідає Катерина Пономарьова з БФ "Волонтерський рух Буковини".

Лікарі кажуть, що у дівчинки опіки 2 та 3 ступеня. З опіками 2 ступеня впоратися ще можна, поступово пошкоджена шкіра відходить, під нею з'являється нова. А ось на таких болючих місцях як щоки, підборіддя і шия, а також на руці у дівчинки глибокі рани, для лікування яких все-таки буде потрібна пластика. Ані належить реабілітація не менше року.

Волонтери збирають гроші, Ані потрібні ліки, мазі та перев'язувальні матеріали щодня. "Зараз підібрали їй антибіотик, який вона може вживати внутрішньо. До цього їй робили крапельниці й уколи, але у неї з'явилася алергія. І два дні, поки шукали потрібні ліки, у неї трималася висока температура. Але Аня справжній боєць. Незважаючи на болі, вона мені сказала, що вже може скакати на скакалці. Я їй пообіцяла, що принесу її і буде займатися спортом", – розповідає волонтер.

Зараз Аню підтримують однокласники і вчителі, які відвідують її в лікарні. Звичайно, дівчинка відстала в навчанні, але сподівається, що наздожене друзів і зможе перейти в 10-й клас влітку. Тому що їй краще перебувати серед своїх однокласників, а новий колектив може стати для неї стресом.

Поки Ані потрібна допомога, адже у неї вогнем пошкоджені руки. Але волонтери зібралися і купили їй телефон, вона вже спілкується з друзями, тому що це дуже важливо для її відновлення. А жителі міста збирають гроші на її реабілітацію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Яна
    Яна

    Чому реквізити не надали?

    7 лютого 2020, 02:14
    Відповісти
  • Христина
    Христина

    Де ж рахунок для переказу коштів?

    12 лютого 2020, 09:06
    Відповісти
  • Сергій
    Сергій

    Могли б хоч номер картки дати :(

    18 лютого 2020, 05:41
    Відповісти
  • Наталія
    Наталія

    Де номер карти???

    19 лютого 2020, 11:51
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися