У Чернівцях стадіон переоблаштувують під госпіталь для коронавірусних хворих
Чернівці

У Чернівцях стадіон переоблаштувують під госпіталь для коронавірусних хворих

22 квітня 2020, 11:27
0
0
Сподобалось?
0

У Чернівцях під інфекційний госпіталь почали переоблаштовувати муніципальний спортнивний стадіон

Про це йдеться в ТСН.

Приміщення може вмістити майже 9 десятків хворих. В сусідній будівлі встановлять ліжка для 12 медиків, які будуть працювати тут. До 1 травня госпіталь має бути готовим вмістити хворих – зараз в лікарнях міста лишилось трохи більше, аніж сто вільних місць. 

Нагадаємо, що учора нові результати тестів підтвердили 65 нових випадків захворювання на коронавірус. Таким чином кількість загальна вже перевалила за тисячу – 1053 випадки зафіксовано всього і це найвища цифра по Україні.

За повідомленням чиновників, лише 15 відсотків лікується стаціонарно, у більшості легка форма або взагалі безсимптомна. Утім, за вчора померло четверо людей. З них – двоє братів 19 та 25 років з села Їжівці. Їх разом ще з батьком та бабусею госпіталізували напередодні Великодня.

Як повідомляють у обласній адміністрації, сім'я попри симптоми захворювання коронавірусом, приблизно тиждень лікувалась вдома, поки усіх чотирьох у важкому стані не госпіталізували в районну лікарню в місто СТорожинець. Спочатку помер 19-річний Андрій, позавчора, а учора зранку і його 25-річний брат.

«Двох молодих хлопців лікарі також не врятуали, в них підтвердили наявність інфекції. Це вкотре доводить, що люди надто легковажні, надто терплячі і думають, що хвороба якось мине сама і надто пізно звертаються по лікарську допомогу. Так само і в цих випадках звернулись –  то було вже пізно», - розповів голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися