На Буковині людям у затоплені села продукти доставляють човнами
Чернівці

На Буковині людям у затоплені села продукти доставляють човнами

26 червня 2020, 10:38
0
0
Сподобалось?
0

У Чернівецькій області вода, яка прийшла у села Новоселицького району внаслідок паводку, почала потроху спадати.

Найвищий рівень води у Пруті у селі Тарасівці, де на 10 ранку 25 червня було 8 метрів над нулем поста, повідомляє ІА АСС.

На Новоселиччині вода у річці Прут після пікового підняття почала повільно спадати. Приблизно на 2 сантиметри в годину.

Про це у коментарі розповів Олег Мельничук, голова Новоселицької РДА.

Продукти харчування, питну воду та необхідні речі жителям села доставляють на човнах та катамарані.

«Ми завантажуємося зараз у Камаз, переїжджаємо на інше безпечне місце, там завантажуємося і звідти веземо катамараном пів тисячі буханок хліба, 500 упаковок води, та необхідні речі, які люди замовляють телефоном», – розповідає Олег Мельничук.

Він запевняє, що влада та рятувальники швидко реагують на звернення жителів підтоплених сіл. Окрім катамарана ДСНС, у них є ще 2 човни для надання допомоги людям.

Тимчасового мосту, який з’єднує Герцаївський та Новоселицький райони, у селах Лунка та Маршинці, поки що не видно. Він повністю знаходиться під водою.

Також фахівці перевірили стан газопроводу, через який іде постачання блакитного палива у Герцу. Стихія його не пошкодила, тож загрози аварійного відключення від газу наразі немає.

Олег Мельничук розповів, що у зоні лиха опинилися 3697 колодязів. Близько 3 тисяч з них потребуватимуть знезараження. Для цього знадобиться 18 літрів реагента «Акватон», або 150 кілограмів таблеток, ну і близько 3 тонн хлорки для дезінфекції вбиралень.

«Ми всі колодязі визначили на карті, де у кого є, навіть нові колодязі, бо є нові будинки. Контролюємо ситуацію, щоб не було спалаху кишкової інфекції, сальмонельозу чи ще чогось, щоб нам не додалося до коронавірусу», – каже Олег Мельничук.

Постраждалим від стихії жителям Новоселицького та інших районів області продовжують допомагати рятувальники.

Понад 100 рятувальників та 19 одиниць техніки задіяно до ліквідації наслідків негоди. Станом на 7 годину 25 червня залишаються підтопленими 36 населених пунктів у 7 районах області та 24 будинки і частково 4 вулиці у місті Чернівці. Рятувальники цілодобово виїжджають на виклики щодо відкачування води з житлових будинків, підвалів тощо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися