У Чернівцях двох малюків підключили до ШВЛ
Чернівці

У Чернівцях двох малюків підключили до ШВЛ

2 вересня 2020, 14:38
0
0
Сподобалось?
0

Обоє діток до року мають важкі супутні захворювання серцевої системи, а також мають пневмонії.

У Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні, яка приймає дітей хворих на COVID-19, двоє малюків перебувають у реанімації, їх підключили до апаратів ШВЛ, пише. Про це ІА АСС розповіла заступниця головного лікаря Чернівецької обласної дитячої лікарні Оксана Знак.

«На сьогодні у нашій лікарні перебуває 44 дитини. У частини з них підтверджений COVID-19, частина – з підозрою на нього. 19 пацієнтів – це малюки до одного року. Двоє таких малюків перебувають у реанімації, їх підключили до апаратів штучної вентиляції легень. В одного з них коронавірус підтверджений, а інший ще очікує результат аналізів на COVID-19», – сказала лікарка.

За її словами, важкість стану цих дітей зумовлена більше основними захворюваннями. В обох випадках діти мали вроджені патології серцево-судинної системи.

Також вона зазначила, що за останній місяць значно зросла завантаженість на дитячу лікарню.

Якщо ще у липні і на початку серпня до лікарні потрапляли по одній-дві дитини на добу, а інколи були дні і без госпіталізацій, то вже зараз щодня госпіталізують по 7-8 діток.

«Наразі через перевантаженість на обласний лабораторний центр у нас лише 5 пацієнтів із 44 мають підтверджений діагноз коронавірусу. Адже діти, які поступили до нас за останні 4-5 днів ще досі очікують результатів аналізів», – повідомила медик.

Нагадаємо, на Волині за добу померли дві жінки, у яких діагностували коронавірус.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися