На Чернівеччині 33-річна жінка народила дитину та закопала на околиці
Чернівці

На Чернівеччині 33-річна жінка народила дитину та закопала на околиці

12 травня 2021, 20:33
0
-2
Сподобалось?
-2

Поліція досі не може знайти мертве немовля, тіло якого закопала породілля на околиці Чернівців. Поки що не відомо, народилася дитина мертвою чи це було вбивство.

Про це розповідає ТСН.

У Чернівцях породіллю підозрюють у вбивстві немовляти. 33-річна жінка звернулася до лікарні з післяпологовою кровотечею. Після того, як лікарі викликали поліцію, зізналася, що, нібито, народила мертву дитину, а тіло закопала на околиці. Де саме – згадати не змогла.

Правоохоронці шукають тіло новонародженого немовляти на пустках, закинутих майданчиках та у парках. Історія почалася з того, що жінка викликала швидку допомогу через кровотечу. До лікарні її доставили у вкрай тяжкому стані. Лікарям 33-річна чернівчанка розповіла, що передчасно народила мертву дитину. Де тіло немовляти - зізналася лише, коли медики викликали поліцію. Проте три дні пошуків і правоохоронців, і кінологів поки не дали жодного результату 

Свій вчинок правоохоронцям жінка пояснила післяпологовим шоком. Її стан дійсно тяжкий, кажуть лікарі. Саме тому до неї зараз нікого не пускають. З нею працює психолог. У жіночій консультації породілля на обліку не була. Чи справді пологи відбулися передчасно – медики наразі сказати не можуть.

Сусіди вагітності жінки не помічали. Кажуть, вона незаміжня і безробітна, живе з хворим татом та 12-річним сином. Зловживає алкоголем. Бабуся породіллі приїхала, щойно дізналася, що онука у лікарні. Каже останні два роки з нею не спілкувалася, проте впевнена, що вбити дитину жінка не могла:

"Це викидень. То було 4-4,5 місяця, вона й сама не знала. Малий термін був і самоаборт зробився", - зазначила бабуся.

Якщо причетність породіллі до смерті немовляти доведуть, їй загрожує до п'яти років за ґратами. Народилась дитина живою чи ні – будуть з’ясовувати експерти. Якщо ж тіло дитини не знайдуть, справу можуть перекваліфікувати, тому жінці потрібно співпрацювати з поліцією, каже юрист Валерій Дутка.

"Якщо вони не знайдуть, то, на мою думку, матері може загрожувати кримінальна відповідальність за статтею 115, адже не буде можливості встановити час смерті і чи народилась дитина мертвою", - сказав юрист.

Запобіжний захід породіллі обиратимуть лише після того, як її випишуть з лікарні. Проте її старшого 12-річного сина соцслужби вже забрали у центр соціальної реабілітації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися