Під час обшуку у Чернівецькій єпархії УПЦ МП священика застали у ліжку з хористом
Чернівці

Під час обшуку у Чернівецькій єпархії УПЦ МП священика застали у ліжку з хористом

25 листопада 2022, 18:02
1
1
Сподобалось?
1

Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП.

Як зазначають у прес-службі відомства, на місці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення. Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію РФ, розповідати про нібито утиски «московської церкви» тощо.

Служба безпеки України знайшла і склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів.

За даними джерел LB.UA, під час обшуку там заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП архімандрита Никиту з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі. Оскільки він неповнолітній, священнослужителю загрожує стаття за педофілію.


23 листопада аріхмандрита Никиту синод УПЦ обрав єпархіальним архієреєм Івано-Франківської єпархії – замість митрополита Івано-Франківського і Коломийського Серафима, який утік до Росії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Надія Олексіївна
    Надія Олексіївна

    Який жах! Об'єкти УПЦ МП є не лише розсадниками антиукраїнської діяльності, ворожими та шкідливими нашій державі, а й розсадники розпусти. Фуу! Дуже схвально ставлюсь до викривальних заходів нашими правоохоронними органами. І це на 9-му році війни з московією! Дуже прошу безкомпромісно довести усі справи до обвинувачувальних актів і засудження усіх персонажів за законами нашої держави з врахуванням воєнного стану і війни з росією. УСІ КУЛЬТОВІ ОБ'ЄКТИ ПРОШУ ПЕРЕДАТИ ПЦУ!!! Дуже сподіваюсь. Божого благословіння!

    27 листопада 2022, 21:45
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися