На Буковині люди штурмували церкву, щоб провести службу за загиблим воїном (відео)
Чернівці

На Буковині люди штурмували церкву, щоб провести службу за загиблим воїном (відео)

5 квітня 2023, 17:48
0
0
Сподобалось?
0

У селі Задубрівка на Буковині стався конфлікт під час похорону військового Івана Назарія. Віряни церкви архістратига Михайла на Буковині ще чотири роки тому перейшли до ПЦУ. У громади усі документи на руках, але їх все одно представники УПЦ МП не пускають до церкви і не дозволяють проводити богослужіння.  Сьогодні у селі відбувався похорон. Коли процесія прибула до храму, священик УПЦ МП Віталій Дуров відмовився впускати людей з труною у храм. Центральний вхід був заблокований з середини ломом, вздовж дверей вишикувалася нечисленна, але дуже активна група підтримки священика з місцевих пенсіонерок.

Ніхто не зважав на сльози матері, яка просила пустити її до храму та на прохання військових, які приїхали попрощатися із побратимом. Ситуація затягнулася на годину.

Зрештою, після короткої сутички (ті, хто був всередині, застосували проти людей вогнегасники) військові та мешканці села змогли увірватися у церкву через боковий вхід, розблокували центральні двері й внесли труну із загиблим у храм, а священика УПЦ МП вигнали.

Місцеві ЗМІ відзначають, що подібні скандали у Забрудівці не вперше. До цього двічі священик не дав провести богослужіння за двома загиблими воїнами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися