Марія ПОСІВНИЧ з дітками
Чернівці

Жінка на інвалідному візку народила четверо дітей і чекає ще малюків

9 квітня 2023, 13:15
0
0
Сподобалось?
0

Про своїх діток 33-річна Марія Посівнич може говорити годинами, адже це для неї велике материнське щастя. Вона навіть не уявляла, що, будучи на інвалідному візку, зможе народити четверо діток! Доля цю сім’ю закинула з Львівщини у село Просикуряни Чернівецької області, де допомогли брати і сестри по вірі. Тут нещодавно купили невеличку хатинку.

Мучилася у золотій клітці в мільйонерів

– Найстаршій Лілі 15 років, Іванку – 8, Настуні – 5, Вірочці скоро 3, а найменшому Сашуні всього два місяці, – з усмішкою називає Марія своїх діток. Лікарі їй пророкували, що після старшої Лілі, яку народила, будучи здоровою, більше не матиме діток.

Життя Марію змалку не балувало. Коли їй минуло всього тринадцять, померла мама. То було страшне горе. Старший брат уже мав сім’ю, а тому Марію офіційно всиновили заможні львів’яни. Проте це життя у золотій клітці згадує з жахом, тут не було навіть промінчика радості.

– Коли я жила у тих мільйонерів, мене не випускали ні на вулицю, ні в школу! Тому я пишу з помилками, – але при відсутності освіти розмовляє Марія грамотно. – Багато жахіть там пережила, я просто задихалася, хотіла вирватися на волю, – жінка навіть не хоче згадувати ті страшні роки. – Так сталося, що у сімнадцять років я чудом змогла втекти. Опікунка захворіла на рак і померла, тож тому мільйонеру було не до мене. Місяць я переховувалася.

Життя на волі так закрутилося, що Марія закохалася по самі вуха. І про те, що вагітна, дізналася лише на п’ятому місяці. У той же день її приголомшила ще одна звістка: коханий одружений. А далі були місяці неймовірної тривоги, народження донечки Лілі, життя в центрі матері і дитини. Жорстокий опікун ще раз нагадав про себе, коли донечці було трохи більше року. Після смерті дружини його родина не могла поділити маєтки, тож він взявся шантажувати Марію, лякаючи, що забере у неї дитину. Дякувати Богу, вийти з тої безвиході і страшних часів їй допомогли рідні, добрі люди. І Василь.

Випала з шостого поверху

З цим чоловіком Марія випадково познайомилася на вокзалі у Львові. Він там якраз проповідував слово Боже і помітив на лавочці заплакану дівчину. На Марію тоді звалилися великі проблеми, посварилася зі знайомими, її дворічна донечка була у лікарні у важкому стані, а сама не мала де прихилити голову. Саме від Василя відчула справжню допомогу.

– Дав гроші на дорогу, сказав: «Я сам, хочеш, живи у мене як квартирантка», – згадує жінка. – Я погодилася.

Дочка росла у приватному християнському дитячому будинку, а Марія жила у квартирі проповідника Василя як його сусідка. На жаль, там одинадцять років тому сталася жахлива трагедія – Марія випала з шостого поверху. Жінка не має сил і не хоче згадувати те нещастя, адже люди, які до цього причетні, вже давно на тому світі. Так у 22 роки Марія лишилася на все життя прикутою до ліжка через травму хребта.

– Мені пропонували складну операцію, яка коштує 700 тисяч гривень, але при цьому не давали надії на повне видужання, навіть передбачали можливий параліч. І я відмовилася. По-перше, немає таких великих грошей, по-друге – немає остаточної гарантії. Я знаю, що ніколи не стану на ноги, не буду ходити, можу тільки сидіти, лежати, – Марія напрочуд спокійно розповідає про своє бідове життя і навіть не скаржиться на долю, а лише дякує Богу за радість, яку Він їй дає.

Чоловік старший на 30 літ

Немічна, неходяча, на інвалідному візку юна Марія лишилася у квартирі Василя. Він старший на 30 років. І саме тоді між ними спалахнула іскорка кохання. Про свої почуття поділилися на зібранні з братами і сестрами. І церква дала дозвіл на спільне життя, віруючі стали молитися за Василя та Марію як за сім’ю. Лікарі запевнили Марію, що з її страшною травмою вона ніколи не матиме дітей. Але коли їй через рік після трагедії зняли спеціальні металоконструкції, вона завагітніла! Медики категорично радили Марії зробити аборт, тому що при пологах її може зовсім паралізувати.

– Коли я завагітніла, це був шок! Але ми віруючі люди. Тому повністю надіялася на Господа і вірила, що все буде добре. Він подарив дитя і опікуватиметься ним, – пояснює Марія своє рішення. – Про аборт навіть не було мови. Я відчула цю вагітність ніби вперше. Я відмовилася від усіх знеболювальних, хоч спина дуже боліла.

Марія сама народила сина вагою 3800! Це було диво. Назвали Іванком на честь Василевого батька. У той час забрали у сім’ю з дитячого центру найстаршу Лілю. І чекали, що Бог знову подарує дитя.

– Коли я не вагітніла, то навіть дивувалася, – зізнається. – А потім дала про себе знати Настуня, – посміхається жінка, – я була дуже щаслива. А от лікарі були в шоці, переконували, що є великий ризик для мене і дитини. Мене кесарили. Потім у мене був викидень, я важко це пережила. За Вірулею я перехворіла короною, а за Сашунею була весь час по лікарнях. Дуже вдячна чернівецьким лікарям, що вони зробили неймовірне. Особливо Оксана Богданівна Матвейчук, яка допомогла мені і серцем, і душею. Їй було непросто: спасати мене чи дитину.

«На все воля Бога – померти чи народити»

– Ви готові народжувати ще? – даруйте, але не могла стриматися від запитання, яке цікавить і наших читачів.

– Так, – усміхається Марія. – Я дала слово перед Богом, що приймемо усіх діток. Як мама, я розумію лікарів, ризик великий. Але як християнка вважаю так: якщо Бог відкрив утробу і дарує дитя, значить, так має бути, якщо маю померти на операційному столі, значить, помру. На все воля Господа.

І хоч цій незвичайній сім’ї ой-як несолодко, вони ні на що не нарікають і не байдикують. Василь має золоті руки! Робить на замовлення вироби з дерева – ліжка, крісла, столи, парти. На його плечі лягають всі хатні клопоти – прибрати, зготувати їжу. Марія, якщо не дуже болить спина, раз у місяць може накрутити голубців, наліпити вареників. Але щодня займається з дітьми розвиваючими іграми, грає з ними у шашки, доміно, єдине, що не може, – вийти прогулятися з малюками. А ще довгими безсонними ночами, коли нестерпно допікає біль у спині, Марія вишиває на продаж рушники, сорочки, портрети, картини – і так відволікається від болю. Все ж якась гривня до сімейного бюджету.

– Це моє життя, – каже Марія. – І воно приносить неймовірне задоволення. Я нарешті щаслива.

Олена ПАВЛЮК

Марія ПОСІВНИЧ з чоловіком та дітками

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися