«Цілитель» застрелив вінничанку, а її 10-річну доньку розчленував і з’їв печінку
Хмельниччина

«Цілитель» застрелив вінничанку, а її 10-річну доньку розчленував і з’їв печінку

16 серпня 2020, 15:50
0
0
Сподобалось?
0

Чотири роки минуло, а сатаністів досі не засуджено

П’ять років тому це страшне вбивство сколихнуло Україну - молоду вінничанку Катерину Обухівську знайшли під Києвом з простреленою головою, а розчленоване тіло її 10-річної донечки Ганнусі - аж на Хмельниччині. Поліція швидко знайшла нелюдів. Ними виявилися співмешканець Каті та його коханка. Мама з донькою стали жертвами сатаністів. Суд по цій справі триває ще й досі.

Те, що Катя мертва, дізнались з телевізора

Батьки і сестри Каті забили на сполох одразу, як їхня Катя перестала виходити на зв’язок. Вона поїхали до Києва разом з новим знайомим Андрієм і зникла.

- Два місяці кожен день ми ходили Вінницею з портретами Каті та Ані, - зі сльозами розповідали рідні. - Заходили в маршрутки, розвішували оголошення на стовпах. І раптом побачили портрет по телевізору.

Виявилося, що 9 серпня в лісі Святошинського району столиці знайшли тіло жінки. Два місяці труп пролежав у морзі і був похований як невідомий. Поліціянти попросили художника намалювати загиблу - раптом хтось відгукнеться. Сюжет показали по телебаченню.

Рідні впізнали у невідомій свою Катю. Вони були настільки у цьому впевнені, що до Києва вже приїхали з труною. Страшні припущення підтвердила експертиза ДНК.

- А де її донечка Ганнуся? - запитання рідних поставило правоохоронців у глухий кут.

Виявилося, що новий знайомий Каті приїхав до її колишнього чоловіка Володимира і забрав дівчинку. Мовляв, вони їдуть на море. На запитання, де сама жінка і чому дочку навіть з днем народження 10 серпня не привітала, відповів переконливо: «Втопила мобільний - приїдемо, привітає». В той час Катя вже лежала у морзі! Її вбили наступного дня, коли вона поїхала з Вінниці. Як рідний батько міг відпустити 10-річну дитину з незнайомим чоловіком? Це просто не вкладається у голові!

Сім’я Обухівських вірила, що дівчинку знайдуть живою і неушкодженою. Їх обурювала бездіяльність поліції, тому до пошуків залучили всіх, кого могли. Хтось зі знайомих побачив на сайті поліції страшне повідомлення: 14 вересня у селі Хмельницької області пастухи знайшли одяг, сандалі і нижню частину тіла дитини приблизно 10 років.

- У мене взяли ДНК, робили експертизу, тіло не віддавали три місяці, - згадує батько вбитої Ганнусі Володимир Христюк.

Родина знала, що знайдено саме їхню дівчинку: впізнали одяг та сандалі. Жахали обставини смерті дитини - у неї вирізали органи.

З убивцею познайомилася по Інтернету

Сестри Каті відразу заявили, що вбивця - новий знайомий Каті Андрій. Розлучена жінка познайомилася з ним по Інтернету. Правда, там він назвався Назаром. При зустрічі ж сказав, що, мовляв, це ім’я спеціально для знайомств. Почали зустрічатися. Катя закохалася і познайомила чоловіка з рідними. А тим кавалер не сподобався. Він був скритний, нічого про себе не розказував. А ще більше насторожило, як змінилася біля нього Катя. Вона перестала стежити за собою, зустрічатися з подругами, ходила сонна, як муха. В останні ж тижні перед поїздкою до столиці заговорила про кінець світу і що її Андрій - цілитель, який рятує людей.

Слідчі швидко вийшли на слід цього чоловіка. З’ясувалася, що ніякий він не Андрій, а Сергій Л. У 2015-му йому було 36 років, мав дружину і десятирічного сина - ровесника Ганнусі. Правда, його він не бачив вісім літ, бо рідні з Хмельниччини вважали чоловіка безвісти зниклим. Про те, що Сергій знайшовся і скоїв такі моторошні вбивства, вони дізналися із сюжетів по телевізору. П’ять років тому журналісти про це багато розповідали. «У нас дуже гарна сім’я, неп’юща, не куряща, й такий самий Сєрьожа. Бог знає, що зараз трапилося!» - тільки й могла вимовити його бабуся Галина.

Вдалося з’ясувати, що останніми роками Сергій вивчав окультні науки. Мав одразу кількох жінок, яких змушував читати сектантську літературу, годував якимись пігулками.

На слідстві зізналися, а на суді кажуть, що не винні

Від правоохоронців Сергій навіть не намагався ховатися, ніби чекав, що за ним прийдуть. На слідстві з упевненістю і без каяття розповідав, як застрелив нову кохану Катю. Деталі ще у 2015 році розповіли у столичній поліції. Він зробив декілька пострілів. «Остаточний був рівно у голову!» - свідчив затриманий. Сергій кинув тіло Каті в кущі у Святошинському лісі і спокійно пішов геть, пістолет прикопав по дорозі.

А вже Ганнусю вбивав не сам, а з молодою коханкою - 19-річною Юлею - заради якоїсь спільної мети. «Не розумію, як я так могла. Була під якоюсь властю, що все виконувала, - виправдовувалася та. - Він давав мені читати книгу про Люцифера. А на те, що ми зробили, відповів: «Лібо ми, лібо нас». Потім я спитала: де її мати. Він сказав, що вона вже нежива, що він її вбив».

- Була інформація від правоохоронних органів, що вбивця після розчленування з’їв печінку дитини. Є відео, в якому він розказував, що це зробив, - розповіла тітка вбитої дитини Олена.

Мороз по шкірі. Здавалося, все зрозуміло, і вбивці дуже швидко отримають по заслузі. Сергій - довічне, Юля - як мінімум 15 років тюрми.

Та Хмельницький міськрайонний суд досі слухає цю справу про умисне вбивство. Підозрювані у скоєному не зізнаються, свої свідчення на слідстві заперечують. Судові засідання з різних причин часто переносяться. Сергій та Юля майже п’ять років залишаються під вартою.

Рідні вбитих плачуть, у них здають нерви. «Спочатку він в землю дивився, очі ховав. А зараз - білий і пушистий, каже, що не вбивав. Важко…» - тільки й може скати батько і дідусь Каті і Ганнусі Вадим Обухівський.

Наступне судове засідання у справі призначено на 10 вересня 2020 року.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися