На Хмельниччині мати побила 4-річну дитину до коми
Хмельниччина

На Хмельниччині мати побила 4-річну дитину до коми

9 жовтня 2020, 20:07
0
0
Сподобалось?
0

У реанімаційному відділенні Хмельницької міської дитячої лікарні у важкому стані з політравмами перебуває 4-річна дівчинка з одного із сіл Хмельницького району. Поліція у побитті дівчинки підозрює матір.

Про це Суспільному розповіла начальниця сектору комунікації головного управління Нацполіції у Хмельницькій області Інна Глега.

За словами директорки КНП «Хмельницька міська дитяча лікарня» Наталії Зимак-Закутньої, дитина знаходиться в комі, у неї закрита черепно-мозкова травма, перелами передпліччя та численні забої.

«Дитина вкрай важка, фактично в термінальному стані. Їй призначене консервативне лікування. З медикаментами та медпрепаратами для її лікування у нас проблем немає, але є питання у важкості стану дівчинки. В дитини на тілі є сліди побоїв різного часу», - каже Наталя Зимак-Закутня.

Як повідомила начальниця відділу комунікацій головного управління Нацполіції в області Інна Глега, після того, як лікарі повідомили про госпіталізацію дитини з важкими травмами, слідчі виїхали на місце її проживання.

Як з`ясувалося під час досудового слідства, дівчинку та її старшу сестру уже вилучали з сім`ї, діти перебували в дитячому будинку сімейного типу.

«Їхня рідна мама після того, як вкотре вийшла заміж, через суд повернула дівчаток, які почали жити з нею. Жінка запевняла поліцейських, що в молодшої дівчинки після повернення з дитбудинку почалися епілептичні напади, і тілесні ушкодження вона отримала в результаті чергового загострення хвороби. Але вихователі дитячого будинку, де перебувала дівчинка, стверджують, що нічого подібного з дівчинкою раніше не траплялося. Більше того, фахівці, які оглянули дитину, дійшли висновку: такі травми, як у неї, могли з`явитися лише в результаті навмисного нанесення тілесних ушкоджень», - каже Інна Глега.

Наразі слідчі оголосили матері дитини про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 121 Кримінального кодексу України «Нанесення важких тілесних ушкоджень». Вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу, додає Інна Глега.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися